Alkon litramyynti laski lähes 14 prosenttia vuodentakaiseen verrattuna, kertoo yhtiö tiedotteessaan. Myynti litroissa oli 7,3 miljoonaa litraa, kun se heinäkuussa 2021 oli 8,4 miljoonaa litraa. Myyntilitrat ovat palanneet koronaa edeltävälle tasolle.

Panimotuotteiden, eli esimerkiksi oluiden ja siidereiden, litramyynti laski 17,2 prosenttia, viinien 15,5 prosenttia ja väkevien 8 prosenttia.Punaviinien litramyynti laski 9,5 prosenttia, valkoviinien 15,4 prosenttia, roseeviinien 25 prosenttia ja kuohuviinien 21,2 prosenttia. Alkoholittomien litramyynti laski 14,2 prosenttia.

Vodkien ja viinojen myynti laski 8,6 prosenttia ja väkevien viinien 11,4 prosenttia.Alkoholin myynti on laskenut myös päivittäistavarakaupoissa. Päivittäistavarakauppa ry:n tiedotteen mukaan alkoholijuomien myynti ruokakaupoissa väheni alkukesästä 11 prosenttia, ja myös alkoholittoman oluen myynti kääntyi pitkän nousun jälkeen 5 prosentin laskuun.

On yllättävää, että alkoholijuomien myynti oli huhti–kesäkuussa näin reippaasti miinuksella, vaikka myös pääsiäiskauppa ajoittui tänä vuonna tälle ajanjaksolle. Alkoholin kulutus on selkeästi edelleen laskussa”, kertoo Päivittäistavarakauppa ry:n toimitusjohtaja Kari Luoto tiedotteessa.

Alkon mukaan kehityksen taustalla on etenkin koronarajoitusten poistuminen. Ravintoloiden avauduttua alkoholinkulutus on siirtynyt kotoa ravintola-anniskeluun. Samalla matkailun avautuminen on lisännyt alkoholin tuontia ulkomailta.Esimerkiksi ravintolayhtiö NoHon toinen vuosineljännes sujui lukujen valossa ennätyksellisen hyvin. Yksi menestyksen ajureista oli juuri viihderavintoloiden kova kysyntä. Lähde:Te