Tornion ja Haaparannan välinen rata sähköistetään – mahdollistaa henkilöliikenteen aloittamisen Ruotsiin

Sähköistysurakka alkanee ensi vuoden keväällä.

Palvelua. Junayhteys olisi tervetullut Ruotsissa ostoksilla käyville. Aleksanteri Pikkarainen  

Laurila−Tornio−Haaparanta-rataosan sähköistysurakan urakoitsijaksi on valittu Ratatek Oy. Urakkasopimus on allekirjoitettu heinäkuun loppupuolella. Ratatek Oy suunnittelee ja toteuttaa sähköistysurakan.

Laurila−Tornio−Haaparannan suunnittele ja toteuta -sähköistysurakka käynnistyy suunnittelulla. Urakkasopimus on allekirjoitettu heinäkuun lopulla ja suunnittelu käynnistyy heti.

”Ratatek Oy aloittaa urakan rakentamissuunnittelun ja suunnittelu kestää ensi vuoden puolelle saakka. Urakan rakentamistyöt on tarkoitus aloittaa keväällä 2023”, kertoo projektipäällikkö Terhi Honkarinta Väyläviraston tiedotteessa.

Hankkeessa rakennetaan edellytykset rajan ylittävän matkustajaliikenteen käynnistämiseen. Henkilöliikenteen aloittaminen vaatii erillisen päätöksen.

Urakan rakentamistyöt alkavat ensi vuoden puolella, mutta maastossa tulee näkymään sähköistysurakkaan liittyvää toimintaa jo tämän vuoden puolella. Syksyn 2022 aikana aloitetaan urakkaan liittyvät maaperätutkimukset ja paikalla tulee olemaan muun muassa mittaajia. Maastossa suoritetaan myös katselmuksia ennen varsinaisten rakennustöiden alkamista.

”Urakkaan kuuluu koko urakka-alueen sähköistettävän rataosuuden sähkörata- ja vahvavirtasuunnittelu ja rakentaminen. Sähköistettävää raidetta on noin 21 kilometriä”, kertoo tuotantopäällikkö Jarkko Luoma Ratatek Oy:stä.

Tällä hetkellä raideosuus on sähköistetty Keminmaan Laurilaan saakka, josta sähköistystä jatketaan keväällä 2023 kohti Torniota. Rataa sähköistetään lopulta Haaparantaan asti. Laurila–Tornio–Haaparannan sähköistysurakan on tarkoitus valmistua vuoden 2024 loppuun mennessä.

Sähköistysurakka on osa Laurila–Tornio–Haaparanta-ratahanketta. Hankkeessa sähköistetään Laurila–Tornio–Haaparanta-rataosuus sekä rajan ylittävä osuus Haaparannan puolella.

Hanke sisältää myös sellaisten muutosten tekemisen, joita ratasiltojen sähköistys ja rakenteiden kunto edellyttää. Lisäksi tasoristeysturvallisuutta parannetaan ja Tornion ratapiha- ja matkustajalaiturijärjestelyjä päivitetään.

Laurila–Tornio–Haaparanta-ratahanke toteutetaan Väyläviraston, Huoltovarmuuskeskuksen ja Ruotsin väyläviraston eli Trafikverketin yhteishankkeena. Lähde: Tekniikka&Talous