Finnlinesin uusien alusten kuljetuskapasiteetti kasvaa – Kiinassa rakennettavat laivat seilaavat jatkossa Suomen, Ahvenanmaan ja Ruotsin välillä

Finnsiriuksen ja sisaralus Finncanopuksen käyntisatamat ovat Naantali, Långnäs ja Kapellskär. Finnlines on liikennöinyt reitillä 25 vuotta.

Finnlinesin Finnsirius laskettiin vesille Kiinassa 30. elokuuta 2022. Kuva: Finnlines Oyj
 Tarja Hiltunen 

Varustamoyhtiö Finnlines rakentaa Kiinassa kahta Superstar-ropax-alusta, joista ensimmäinen, Finnsirius, laskettiin vesille 30. elokuuta ja toisen, Finncanopus-aluksen, kölinlaskua vietettiin 1. syyskuuta. Alukset aloittavat liikennöinnin Suomesta Ruotsiin ja Ahvenanmaalle vuonna 2023.

Alukset rakennetaan China Merchants Jinlingin telakalla Weihaissa Kiinassa.

Yhdistetyssä rahti- ja matkustajalaivassa on tilaa noin 300 rekalle, 200 henkilöautolle ja 1 100 matkustajalle. Laivat ovat 235 metriä pitkiä ja ne käyttävät viimeisintä innovatiivista teknologiaa.

– Superstar ropax-alukset ovat suurempia kuin nykyiset Star-luokan alukset ja ne tulevat olemaan Finnlinesin lippulaivoja sekä kokonsa että tekniikkansa ansiosta. Ne parantavat yhteyksiä ja nostavat asiakkaille tarjottavaa palvelutasoa, sanoo Finnlinesin linjajohtaja Antonio Raimo yhtiön tiedotteessa.

Raimon mukaan Star-luokkaan verrattuna Superstarien lastikapasiteetti kasvaa viidenneksen.

Finncanopus lasketaan vesille tammikuussa 2023. Alukset luovutetaan Finnlinesin arvion mukaan vuoden 2023 loppupuoliskolla.

Uudisrakennusohjelmaan sisältyy myös kolme hybridiroro-alusta, jotka jo ajavat Finnlinesin reiteillä, kertoo Finnlines.Lähde: Yle