Verottaja kertoo, että ensi vuoden alussa avataan rajapinta, jonka avulla kotitalousvähennykseen oikeuttavaa työtä tekevät yritykset voivat ilmoittaa kotitalousvähennykset Verohallinnolle asiakkaan puolesta.

”Tämä on iso helpotus esimerkiksi ikääntyneille, jotka hyödyntävät paljon kotitalousvähennystä. Kun vähennykset ilmoitetaan rajapintaa pitkin, asiakkaan ei tarvitse kuin tarkistaa esitäytetyltä veroilmoitukselta, että tiedot ovat oikein”, ICT-asiantuntija Mika Hyyrynen kertoo Verohallinnon verkkosivuilla.

Kotitalousvähennystä haki viime vuonna liki 460 000 henkilöä. Asunnon perusparannus- ja kunnostustyön osalta kotitalousvähennyksen maksimi on 2 250 euroa henkilöltä vuodessa. Kotitalousvähennyksen saa ainoastaan työn osuudesta, josta voi vähentää 40 prosenttia, kun työ on ostettu yritykseltä.

Kotitalous-, hoiva- ja hoitotyöstä sekä öljylämmityksestä luopumisesta voi saada korkeamman 3 500 euron kotitalousvähennyksen henkeä kohden. Myös niiden osalta vähennyksen saa ainoastaan työn osuudesta, mutta siitä voi vähentää korkeamman 60 prosentin osuuden.

Kotitalous-, hoiva- ja hoitotyöstä saatava korkeampi kotitalousvähennys on voimassa vuosina 2022–2023 ja öljylämmitysremontteja koskeva vuosina 2022–2027.

Kotitalousvähennysten omavastuu on 100 euroa vuodessa henkilöltä. Kotitalousvähennys pienentää suoraan maksettavan veron määrää, eikä verotettavan tulon määrää kuten moni muu verovähennys. Lähde. Te