Laivat olivat lomalaisten suosituimpien kesäkohteiden joukossa – Museokortin suosio kasvaa vauhdilla

Museokorttia vingutettiin tänä kesänä tiuhasti Kotkan jäänmurtaja Tarmossa ja Majakkalaiva Kemissä sekä Turun Forum Marinumin laivakohteissa, erityisesti Suomen Joutsenella.

Fregatti Suomen Joutsen Turussa oli yksi suosituimpia museokohteita kesällä. Kuva: Lucas Ekblad / Yle
Päivi Leppänen  

Museokorttia käytettiin tänä kesänä enemmän kuin koskaan aiemmin. Kesäisinä museokohteina houkuttelivat tänä vuonna erityisesti laivat, linnat, veistospuistot ja puutarhat eri puolilla Suomea.

Kaiken kaikkiaan Museokortilla  vierailtiin toukokuusta elokuuhun yli 760 000 kertaa. Se on 20 prosenttia enemmän kuin edellisenä kesänä. Pelkästään heinäkuussa Museokortti-vierailuja oli kaikkien aikojen ennätysmäärä 330 000, kerrotaan Museokortin tiedotteessa..

Linnoista suosituimpia kesäkohteita olivat Raaseporin linna ja Kastelholman linna. Muut Museokortti-kohteina olevat linnat ovat avoinna kävijöille vuoden ympäri, minkä vuoksi ne eivät lukeudu kesäkohdelistaukseen.

Museokortin suosituimmat kesäkohteet vuonna 2022:

Vuonna 2015 lanseerattu Museokortti on vaikuttanut myönteisesti museoiden kävijämääriin. Museokortti-museot ja -näyttelyt löytyvät Museot.fi-palvelusta. Lähde:Yle