9,3 miljoonalla saa Helsingin Kuusisaaresta villan meren rannalta. Se on myyntihinnaltaan kallein julkisesti myynnissä oleva suomalaisasunto, kun katsotaan Etuovi.comissa myytävänä olevia kohteita.

Myös neljä seuraavaksi kalleinta kotia sijaitsevat Helsingissä. Halvin niistä maksaa 4 995 000 euroa. Vertailun vuoksi, Porvoosta saisi kokonaisen kerrostalon 5,2 miljoonalla eurolla.

Iltalehti esittelee Suomen kalleimmat kaupan olevat kodit.

9,3 miljoonan erillistalo, Kuusisaari

Suomen kallein myynnissä oleva koti on Kuusiniementiellä sijaitseva villa omalla rantatontilla. Vuonna 2020 valmistunut rakennus on kokonaispinta-alaltaan 658 neliömetriä, joista asuinpinta-alaa on 581 metriä.

Neliöihin mahtuu viisi makuuhuonetta, kaksi olohuonetta, neljä kylpyhuonetta ja viisi vessaa. Saunoja on kaksi, normaali suomalainen sauna ja höyrysauna.

Löytyy villasta luonnollisesti kotikuntosali, uima-allas, hulppea kattoterassi, vierastalo, autotalli kolmelle autolle ja oma laituri.

Talosta löytyy myös hissi, jolla pääsee alakerrasta kattoterassille.

Sisältä talo on valoisa ja sekä sisustusratkaisujen kuin kodin laitteiden kerrotaan olevan laadukkaita ja ajattomia. Erityisesti katse kiinnittyy pyöreään kattoikkunaan.

Tontilla on kokoa 3000 neliötä.

Kuusisaaren asunto oli kallein myynnissä ollut suomalaiskoti myös vuosi sitten. Hintapyyntö sillä on yhä samat, mutta välitysyhtiö on vuodessa vaihtunut.

Suomen kallein myynnissä oleva koti sijaitsee Kuusisaaressa, Helsingissä.
Suomen kallein myynnissä oleva koti sijaitsee Kuusisaaressa, Helsingissä. SNELLMAN SOTHEBY’S INTERNATIONAL REALTY, ETUOVI.COM
Sisällä katseenvangitsijana toimii kattoikkuna.
Sisällä katseenvangitsijana toimii kattoikkuna. SNELLMAN SOTHEBY’S INTERNATIONAL REALTY, ETUOVI.COM
Sisustusratkaisujen kerrotaan olevan ajattomia.
Sisustusratkaisujen kerrotaan olevan ajattomia. SNELLMAN SOTHEBY’S INTERNATIONAL REALTY, ETUOVI.COM

6,867 miljoonan euron kerrostalohuoneisto, Kaartinkaupunki

Ennakkomarkkinoinnissa myydään Eteläranta 4:ssä sijaitsevaa 326,5 neliömetrin kattohuoneistoa.

Vuonna 1891 valmistuneeseen, mutta pitkään toimistokäytössä olleeseen taloon rakentuvan kattohuoneiston odotetaan valmistuvan vuoden 2023 lopussa.

Koti jakautuu kahteen kerrokseen. Mainoksen mukaan siinä on ”ehkä Helsingin paras merinäköala”.

Kaikkiaan huoneistoon sisältyy seitsemän huonetta, keittiö ja spa-osasto avoterassilla. Lisäksi asunnossa on kaksi muuta terassia.

Koska kyseessä on uudiskohde, pystyy asiakas myynti-ilmoituksen mukaan vaikuttamaan kodin materiaaleihin ja sisustukseen erityisen paljon.

Kattohuoneistosta näkee merelle.
Kattohuoneistosta näkee merelle. WESTHOUSE, ETUOVI.COM
Toistaiseksi asuntoa markkinoidaan vain havainnekuvin. Ostaja pystyy vaikuttamaan suunnitteluun, ilmoituksessa kerrotaan.
Toistaiseksi asuntoa markkinoidaan vain havainnekuvin. Ostaja pystyy vaikuttamaan suunnitteluun, ilmoituksessa kerrotaan. WESTHOUSE, ETUOVI.COM

5,9 miljoonan euron erillistalo, Marjaniemi

Myös listan kolmanneksi kallein koti on ennakkomarkkinoinnissa ja valmistuu vuonna 2023. Kooltaan 542,9 neliömetrin kivitalo rakentuu omalle rantatontilleen.

Kaksikerroksisen talon yläkertaan rakentuu olohuone, keittiö ja ruokailutila. Lisäksi siellä on päämakuuhuone, jonka yhteydessä on oma kylpyhuone, vaatehuone ja pukeutumistila.

Päämakuuhuoneen lisäksi nukkumatilaa löytyy kolmesta muusta makuuhuoneesta. On yläkerrassa toki myös kylpyhuone, ja vessa.

Yläkertaa tulee kiertämään terassi.

Alakertaan rakentuu muun muassa työhuone, kuntosali, askarteluhuone, sauna ja spa-osasto käynnillä alaterassille.

Pihalle nousee rantasauna, josta löytyy muun muassa takkahuone. Terassilla on kesäkeittiö.

Listan kolmanneksi kallein koti valmistuu ensi vuonna. Havainnekuva.
Listan kolmanneksi kallein koti valmistuu ensi vuonna. Havainnekuva. HUONEISTOMYYNTI, ETUOVI.COM

5,2 miljoonan euron paritalo, Laajasalo

Myös tämä kivirakenteinen paritalo seisoo merenrantatontilla. Se on suunniteltu erityisesti kahdelle perheelle: paritalo mahdollistaa perheille yksityisyyttä, mutta myös yhteiset tilat.

Tonttiin kuuluu 65 metriä rantaviivaa ja oma hiekkaranta. Rakennus on rakennettu vuonna 2004. Sen kokonaispinta-ala on 693 neliömetriä, joista asuinpinta-alaa on yhteensä 276 neliömetriä, sillä molemmat huoneistot ovat 138 neliömetrin kokoisia.

Huoneistot ovatkin lähes identtisiä, joskin toisessa on oma hissinsä.

Yhteisiin tiloihin lukeutuvat kellarikerroksen spa-tilan uima-allas. Molemmilla on lisäksi omalla puolellaan sauna, poreallas ja oleskelutila.

Merenrannassa sijaitsee yhteinen puusauna, jonka yhteydessä voi myös majoittaa ihmisiä.

Laajasalon Paritaloa markkinoidaan kahdelle perheelle.
Laajasalon Paritaloa markkinoidaan kahdelle perheelle. MAISON LUUMI, ETUOVI.COM
Hulppeat uima-allastilat ovat yhteiset, mutta molemmissa huoneistoissa on omat saunansa ja porealtaansa.
Hulppeat uima-allastilat ovat yhteiset, mutta molemmissa huoneistoissa on omat saunansa ja porealtaansa. MAISON LUUMI, ETUOVI.COM
Sisälle arvoa tuovat muun muassa pylväät.
Sisälle arvoa tuovat muun muassa pylväät. MAISON LUUMI, ETUOVI.COM

4,995 miljoonan euron kerrostalohuoneisto, Bulevardi

Vuonna 1896 Bulevardille valmistuneeseen taloon lanseerattu, kesällä valmistunut ylimmän kerroksen kattohuoneisto sijaitsee aivan Vanhan kirkkopuiston laidalla.

331,5 neliöön sisältyy asuinneliöitä 260. Huoneistossa sijaitsee muun muassa kolme makuuhuonetta, sadan neliön olohuone, suuri ruokailutila ja muiden huippukalliiden asuntojen tavoin oma spa-tilansa.

Sisäpihan puolella asuntoon kuuluu 38 neliömetrin rauhallinen terassi. Sen lisäksi asunnossa on muun muassa lattialämmitys ja -viilennys.

Bulevardiin kesällä valmistuneesta kattohuoneistosta on mainiot maisemat.
Bulevardiin kesällä valmistuneesta kattohuoneistosta on mainiot maisemat. WESTHOUSE, ETUOVI.COM
Välittäjän mukaan ostajat odottavat kansainvälistä tasoa.
Välittäjän mukaan ostajat odottavat kansainvälistä tasoa. WESTHOUSE, ETUOVI.COM
Koti sopii muun muassa perheelle.
Koti sopii muun muassa perheelle. WESTHOUSE, ETUOVI.COM

Mitä varakas haluaa?

Niin toisiksi kalleinta, Etelärannassa sijaitsevaa, kotia kuin Bulevardin kattohuoneistoakin välittävä Westhousen Sebastian Rostedt sanoo, etteivät varakkaat ole homogeeninen ryhmä.

Esimerkiksi Etelärannan ja Bulevardin asunnoilla on oma ostajaryhmänsä, vaikka asiakkaissa voikin olla samoja piirteitä.

– Sanotaan, että molemmissa ostaja on todennäköisesti suomalainen lapsiperhe, mutta voi kyseessä olla myös pariskunta. Useimmat ovat yrittäjiä, mutta myös muuten vaurastuneita on. Ihan laidasta laitaan, Rostedt pohtii.

Suomen arvokkaimpia asuntoja hakevan vaatimustaso on luonnollisesti korkea: mitä kalliimpaa asuntoa haetaan, sitä useamman palasen tulee loksahtaa paikoilleen.

– Asiakkaat odottavat kansainvälistä tasoa.

Rostedtin välittämissä keskustakohteissa varakkaat ostajat vaativat ensisijaisesti hyvää sijaintia: Etelärantaan hakeutuu hieman rauhallisempaa aluetta toivova, Bulevardille ihan ytimeen hamuava, mutta molemmille on tärkeää, että asuinalue on arvokas ja keskeisellä paikalla, historiallisesti tunnetussa talossa.

– Melkein kaikki näitä katsoneet ovat etsineet vain kattohuoneistoja. Ylin kerros ja hyvät aukeavat maisemat ovat ostajalle tärkeää.

Kolme tärkeintä asiaa ostajalle onkin Rostedtin mukaan sijainti, toimiva pohjaratkaisu ja näköala. Myös parveketta ja omaa kylpylätilaa arvostetaan korkealle.

Suomen arvokkaimpien asuntojen välittäminen ei ole Rostedtin mukaan vaikeutunut maailmantilanteen myötä.

– Tällaisille keskusta-asunnoille löytyy aina ostajia, koska ne ovat sen verran ainutlaatuisia.

Lähde https://www.iltalehti.fi/asumisartikkelit/a/ecd1ed5a-91ad-4df1-b132-09297851ad13