Luca ja Salla-Maria Platanian perustama ravintola Forza on saanut merkittävän tunnustuksen. Italialainen Top 50 pizza -raati valitsi maailman 100 parasta pizzeriaa, ja Helsingissä sijaitseva Forza ylsi listalla sijalle 86.

Maailman parhaan pizzerian tittelin jakavat Una Pizza Napoletana New Yorkista sekä Italian Casertassa toimiva I Masanielli.

Kilpailuun ei ole voinut ilmoittautua, vaan kilpailussa anonyymit tarkastajat kiertävät pizzerioita ympäri maailman Michelin-tarkastajien tapaan. Forza pääsi mukaan Top 50 Pizza World -kilpailuun, sillä se ylsi Euroopan kilpailussa keväällä 25 parhaan ravintolan joukkoon.

Viiden pizzerian edustajat nousivat lavalle kerrallaan noutamaan palkinnon Napolissa 7.9.2022. Kuva: Alessandra Farinelli
Viiden pizzerian edustajat nousivat lavalle kerrallaan noutamaan palkinnon Napolissa 7.9.2022. Kuva: Alessandra Farinelli

– Menestys voidaan määritellä monella tapaa, ja kaikkein tärkeintä on se, että asiakkaat tykkäävät meistä. Tällaiset listaukset ovat vain mukava lisä. Uskon, että asiakkaat ovat kuitenkin huomanneet, että meillä voi kokea jotain ainutlaatuista, koska emme todellakaan tee kompromisseja tuotteiden valinnassa tai valmistusprosessin suhteen, kertoo Salla-Maria Platania Pippuri.fi:lle.

Forza tarjoaa asiakkailleen sekä aidossa puu-uunissa valmistettua napolilaispizzaa että roomalaista levypizzaa. Onpa ravintolassa mahdollista maistaa myös friteerattua pizzaa. Pizzat kruunataan erilaisilla oliiviöljyillä.

Jokainen pizza viimeistellään omalla oliiviöljyllään ja koristellaan muun muassa kukkasin.
Jokainen pizza viimeistellään omalla oliiviöljyllään ja koristellaan muun muassa kukkasin. FORZA

Lisäksi Forzassa valmistetaan myös roomalaisia maritozzo-leivonnaisia, joista jokaisesta yritys lahjoittaa euron Suomen Syöpäsäätiölle. Hyväntekeväisyyskohde on pariskunnalle tärkeä, sillä Luca Platania sairastui syöpään juuri ennen ravintolan avausta. Syöpähoidot ovat nyt takana ja pizzamestari toivoo voivansa palata pian töihin uunin äärelle.

– Nämä tunnustukset tuntuvat tosi hyvältä, koska meillä on ollut rankka vuosi monella tapaa. Tuntuu, että ainakin tällä rintamalla menee hyvin, Salla-Maria Platania kertoo.

Lähde https://www.iltalehti.fi/ruoka-artikkelit/a/b10d403d-fbf5-4be4-9bda-92363c46f7cd