Jasper Pääkkönen on kunnostautunut muutenkin kuin näyttelijänä.

Hänen yhdessä ex-kansanedustaja Antero Vartian kanssa perustamansa sauna- ja ravintolakompleksi Löyly on noussut yhdeksi Helsingin matkailuhiteistä. Arkkitehtuuristaan tunnettu Löyly on myös päässyt jo suojelukohteeksi asti.

Nyt Pääkkönen on lähtenyt mukaan uuteen matkailuhankkeeseen. Hän on sijoittanut PihlasResortiin, Pohjois-Savon Joroisiin ensi vuonna avattavaan hotelliin.

Havainnekuva Joroisten luksushotellin takkahuoneesta.
Havainnekuva Joroisten luksushotellin takkahuoneesta. PIHLASRESORT

Pääkkösen lisäksi hotelliin omistajiin kuuluvat sen perustajat Pekka Viljakainen ja Anna Grotenfelt-Paunonen, F1-kuljettaja Valtteri Bottas, olympiavoittaja Iivo Niskanen, liikemies Poju Zabludowicz, sekä sijoittajat Jake AaltoMikko Toivanen ja Petri Heino.

PihlasResortin tiedotteessa kerrotaan hotellin olevan kansainvälistä tasoa. Sen hallituksen puheenjohtajana toimiva Viljakainen on aiemmin hehkuttanut haastatteluissa hotellia viiden tähden arvoiseksi.

Joroisissa pääsee majoittumaan omassa rauhassaan, koska huvilat on sijoitettu laajalle alueelle.
Joroisissa pääsee majoittumaan omassa rauhassaan, koska huvilat on sijoitettu laajalle alueelle. PIHLASRESORT

Yksityisyyttä

Hotelli tarjoaa majoitusta kymmenessä erillisessä villassa, jotka on sijoitettu eri puolille 10,5 hehtaarin laajuista aluetta. Tämän pitäisi taata majoittujille oma rauha.

Vierailla on käytössään myös kattavat palvelut, hotellitasoiset palvelut sekä sähköautoja, veneitä ja urheilupaikkoja. Resortista löytyy kuntosali, kiipeilyseinä ja vastavirta-allas. Jokaisessa villassa on oma sauna, joiden lisäksi järven rannalla on yhteiset sauna- ja allastilat.

Garden Villa -huvilaan tulee kaksi makuuhuonetta.
Garden Villa -huvilaan tulee kaksi makuuhuonetta. PIHLASRESORT

Alueella majoittuvia ja muita vieraita palvelee myös ravintola.

PihlasResortin on määrä avautua ensi helmikuussa. Sen toimitusjohtaja Anna Grotenfelt-Paunosen mukaan rakennustyöt ovat edenneet suunnitellusti.

Tältä näyttää PihlasResortin rantasaunassa.
Tältä näyttää PihlasResortin rantasaunassa. PIHLASRESORT

Yö lähes 400 euroa

Ensi vuoden varaustilanne näyttää lupaavalta.

– Jo tässä vaiheessa vuoden 2023 varausten määrä osoittaa, että PihlasResort ja Järvi-Suomen luonto kiinnostavat kotimaassa ja maailmalla, sanoo Pekka Viljakainen tiedotteessa.

Hänen mukaansa kiinnostusta on tullut Etelä-Euroopasta ja Yhdysvalloista.

Majoittujien käytössä on tällainen klubitila.
Majoittujien käytössä on tällainen klubitila. PIHLASRESORT

– Meiltä on Savosta puuttunut tähän segmenttiin tarjottava tuote.

Kohteeseen tavoitellaan 40 000 kävijää vuodessa. Hotellin verkkosivujen mukaan yö maksaa edullisimmillaan 391 euroa. Kahden makuuhuoneen huvila maksaa halvimmillaan 750 euroa.

FAKTAT

Muita tuttuja kasvoja, joilla on matkailuyritys

– Ex-huippumalli Saimi Hoyer pyörittää Hotelli Punkaharjua. Aiemmin se tunnettiin Valtionhotellina.

– Monista televisio-ohjelmista tutut Jutta ja Juha Larm avasivat viime vuonna Kuru Resort -nimisen luksuslomakylän Rantasalmelle.

– Näyttelijä Ismo Apell on myös hotellilaivan kapteeni. Hotellilaiva Wuoksi löytyy Kuopion matkustajasatamasta.

– Taiteilijanimellä Martti Servo tunnettu muusikko Juhani Kokko ja hänen puolisonsa Maija Sydänmaanlakka pitävät kesäisin kesäkahvilaa Joutsassa. Café Meijerinliiteri toimii Kokon sukutilalla.

Lähde https://www.iltalehti.fi/matkajutut/a/14922dd6-0a56-45c2-bcc1-f9c2a1f641bf