Ruskamatkailijat ovat palanneet erityisesti Länsi-Lappiin

Lapland Hotelsin Lapin kohteissa ruskamatkailijoiden määrä on tänä vuonna tippunut korona-ajan huippulukemista, mutta matkailijat käyttävät nyt selvästi edellisiä vuosia enemmän rahaa ravintoloissa.

Ruskan punertamia varpuja tunturissa.
Ruska alkoi Lapissa tänä vuonna hieman normaalia myöhemmin ja se jatkuu aina lokakuulle. Kuva on viime vuoden syksyltä. Kuva: Antti Ullakko / Yle Jarno Tiihonen

Ruskamatkailun tilanne vaihtelee Lapissa. Ruskamatkailijat ovat palanneet erityisesti Länsi-Lappiin. Lapland Hotelsin Levin ja Ylläksen aluejohtaja Tommy Sippo kertoo, että ryhmiä on saapunut Länsi-Lappiin nyt runsaasti.

– On ollut todella ilahduttavaa huomata, että ruskaryhmät ovat tehneet paluun koronavuosien jälkeen. Ikäryhmänä nousee esiin hieman varttuneemmat matkailijat, Sippo kertoo tiedotteessa..

Itä-Lapissa ruskamatkailijoita on puolestaan liikkeellä selvästi vähemmän kuin viime vuonna.

– Voidaan sanoa, että kävijämäärät ovat palautuneet niin sanotusti normaalille tasolle, arvioi Lapland Hotelsin Luoston ja Saariselän aluejohtaja Pekka Kuusisto.

Ravintoloissa käytetään viime vuosia enemmän rahaa

Luontopäivän jälkeen matkailijoita kiinnostaa ravintolaelämä.

– Ravintolassa käytetään nyt rahaa koronaa edeltävään tapaan, Sippo sanoo.

Ruska-ajan jälkeen Lapissa käännetään katseet syyslomaviikkoihin ja lähestyvään talveen. Syyslomaviikoilla 41–43 on Lapin majoituskohteissa vielä hyvin tilaa.

Laskettelu- ja hiihtokausi alkaa Levillä tänä vuonna 7. lokakuuta, jolloin ensimmäiset rinteet ja ladut avataan tykki- ja varastolumen turvin.Lapland Hotelsin ketjuun kuuluu 19 hotellia eri puolilla Suomea.Lähde:Yle