Kustavin Lootholman saaristolaiskylään rakennetaan talvella 11 uutta matkailurakennusta – investoinnille kahden miljoonan hintalappu

Kustavin Matkailun toiminnanjohtaja Kimmo Laatta esitteli Lootholman matkailualuetta vuonna 2017. Jenna Lakka

Kustavin Lootholman saaristolaiskylän viimeinen vaihe rakennetaan tulevana talvena. Alueelle tulee 11 uutta vapaa-ajan rakennusta kokousmatkoja ja vapaa-ajan matkailua varten.

Talven 2022–2023 aikana toteutettava investointi tulee maksamaan kaksi miljoonaa euroa.

– Laadukkaalle majoitukselle on tarvetta saaristossa. Kuluttajien tasovaatimus on noussut, ja uudet mökit ovat saaneet kiitosta asiakkailta. Myös kokousmatkailun kasvava kysyntä lisää majoitustarvetta Kustavin alueella, sanoo tiedotteessa Kustavin Matkailu Oy:n toiminnanjohtaja Kimmo Laatta.

Laatan mukaan uudet rakennukset tulevat tontille perustuksia myöten valmiina, jolloin työmaarakentaminen jää vähäiseksi.

– Nyt jo olemassa olevalle matkailualueelle rakennettaessa rakentamisesta aiheutuva häiriö jää pieneksi, hän toteaa.

Saaristolaiskylähankkeessa Lootholman matkailualueelle on rakennettu muun muassa 30 majoitusyksikköä, ravintola sekä matkailualueen yleisiä tiloja. Matkailualuetta on rakennettu vuodesta 2014 lähtien.

Kustavin vs. kunnanjohtaja Rauno Peltola näkee, että investointi Lootholmaan on merkittävä satsaus matkailuun myös maakunnallisesti.

– Kunnan kannalta hankkeen tekee erityisen kiinnostavaksi se, että se lisää ympärivuotista matkailua ja majoitusmahdollisuuksia sekä luo erinomaiset puitteet kokousten ja ryhmämatkojen järjestämiseen, Peltola toteaa. Lähde:TS