Venäläislehti Moscow Timesin mukaan joiltain Venäjän kansalaisilta on kielletty pääsy Euroopan sisäisille lennoille viisumirajoitusten ja Venäjää kohtaan määrättyjen sanktioiden takia.

Lehden mukaan Finnair ei ollut suostunut rekisteröimään viittä Venäjän kansalaista Düsseldorfista Helsinkiin suuntautuneelle lennolle. Asiasta kertoo paikalla ollut Valentin Izvestija-lehdelle. Lehti ei kerro tarkemmin, mistä lennosta oli kyse.

Ihmisten joukossa, joilta väitetysti evättiin pääsy lennolle, oli lehden mukaan lapsen kanssa matkustanut nainen, joka halusi matkustaa Venäjällä Tjumenin kaupungissa järjestettäviin hautajaisiin.

Lehden mukaan poliisi oli selvittänyt asiaa, ja venäläiset joutuivat lopulta lentämään Turkin kautta.

Myös Turkissa Istanbulin lentokentällä oli ilmennyt vastaava tapaus, jossa venäläismatkustajia ei oltu päästetty Lufthansan lennolle Saksan Frankfurtiin. Henkilöt olivat menossa jatkolennolla Montenegron Tivatiin, Serbian Belgradiin sekä Meksikoon. Lennolle ei kuitenkaan päästetty ilman Schengen-viisumia. Istanbulin lentokentällä asiaa oli selvitetty pitkällisesti Saksan viranomaisten kanssa.

Kun henkilöt olivat ostaneet matkalippunsa, Saksan läpi matkustaminen ilman Schengen-viisumia ei ollut kiellettyä.

EU lopetti syyskuussa helpotetun viisumisopimuksen Venäjän kanssa. Esimerkiksi Suomi, Viro, Latvia, Liettua ja Puola ovat kieltäneet venäläisiltä pääsyn maahan turistiviisumilla.

Lähde https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/bee1d727-a08f-418f-a2f5-346f8afdd6c5