Tutut suomalaisnimet kahmivat jälleen palkintoja, kun matkailualan parhaita palkittiin World Travel Awards -gaalassa.Vuosittain jaettavia kansainvälisiä palkintoja on leikkisästi kutsuttu matkailualan Oscareiksi. Valinnat perustuvat äänestykseen, jossa ääniä antavat niin matkailualan ammattilaiset kuin tavalliset matkailijatkin.

Ehdokasvalinnat tekee kansainvälinen asiantuntijaraati.

Tämänvuotiset World Travel Awardsit jaettiin viikonloppuna Mallorcalla. Alla Suomen parhaina palkitut hotellit. Palkintoja jaettiin myös esimerkiksi matkatoimistoille.

Paras matkakohde
Hotel Sveitsin aktiviteettitarjonta on erittäin monipuolinen.
Hotel Sveitsin aktiviteettitarjonta on erittäin monipuolinen. Prime Hotels

Suomen parhaana matkakohteena palkittiin Hyvinkäällä sijaitseva Hotel Sveitsi. Se nappasi tämän sarjan palkinnon jo kolmatta kertaa. Edellisen kerran Hyvinkään Sveitsi palkittiin vuosina 2019 ja 2020.Hotel Sveitsin valtteja ovat siististi uusittujen huoneiden lisäksi myös sen monipuolinen aktiviteetti- ja palveluvalikoima. Hotellivieraille on tarjolla viihdekeskus, josta löytyy elokuvateatteri, sisäaktiviteettipuisto, kuntokeskus, kauneushoitola ja pakopelihuoneita.Hotellista pääsee yhdyskäytävää pitkin Hyvinkään uimalaan, ja paikkaa ympäröi Sveitsin ulkoilupuisto monipuolisine reitteineen.Primehotels-ketjuun kuuluvan hotellin ravintolamaailma on uudistettu keväällä 2022.

Suomen johtava hotelli
Hilton Strand palkittiin World Travel Awardsilla jo seitsemättä kertaa.
Hilton Strand palkittiin World Travel Awardsilla jo seitsemättä kertaa. Hilton
Hilton Helsinki Strand -hotelli sai jo toisena perättäisenä vuotena Finland’s Leading Hotel -palkinnolla.Strandin suosiota on lisännyt sen palvelutason lisäksi myös hiljattain uudistettu ravintolakonsepti Pizzorante BRO, joka tuo italialaisia herkkuja sekä kaupunkilaisten että hotellivieraiden iloksi.Hakaniemessä sijaitseva merenrantahotelli henkii tavalla 1980-luvun tunnelmaa tyylikkäällä tavalla. Se oli valmistuessaan Suomen kaikkien aikojen kallein hotellirakennus.
Paras putiikkihotelli
Indigo Helsinki on persoonallinen putiikkihotelli Bulevardilla.
Indigo Helsinki on persoonallinen putiikkihotelli Bulevardilla. Kuvatoimisto Kuvio Oy

Suomen parhaana boutique-hotellina palkittiin Hotel Indigo Helsinki – Boulevard.Hotelli palkittiin samassa sarjassa jo viime vuonna, ja se on saanut kaikkiaan neljä World Travel Awards -palkintoa.Hotellin huoneet on sisustettu modernisti, ja sen vierailla on käytössä kuntosalin sekä saunojen lisäksi myös oma joogastudio, jossa voi kokeilla jopa ilmajoogaa.

Paras kokoushotelli
Kalastajatorppa on suomalaisen hotellimaailman klassikoita.
Kalastajatorppa on suomalaisen hotellimaailman klassikoita. Hilton
Klassikkohotelli Hilton Helsinki Kalastajatorppa sai tällä kertaa Finland’s Leading Conference Hotel -palkinnon.

Sen historialliset puitteet ja merellinen ympäristö tarjoavat hienon miljöön erilaisten tapahtumien järjestämiselle.

Kalastajatorppa on tullut tunnetuksi monien Suomessa vierailleiden julkkisten majapaikkana. Sen yhteydessä toimii myös valtion vierasmaja, jossa monet täällä käyneet valtionpäämiehet ovat majoittuneet.

Paras hotellihuone
Tältä näyttää Naantalin kylpylän kaksikerroksinen Nordic Suite.
Tältä näyttää Naantalin kylpylän kaksikerroksinen Nordic Suite. www.Petrsebastian.net 

Maamme upeimmat hotellihuoneet löytyivät tällä kertaa Naantalista.Naantalin kylpylän kaksikerroksiset teemasviitit saivat Finlands Leading Hotel Suite -tittelin jo toistamiseen. Edellisen kerran ne palkittiin vuonna 2020.

Saunalliset sviitit uusittiin täydellisesti vuonna 2019, ja ne on sisustettu persoonallisesti erilaisten teemojen mukaan. Teemat ovat Pop & Rock, Romantic, Nordic ja Wellness.Teema näkyy sekä huoneen tunnelmassa, värimaailmassa että monissa yksityiskohdissa.Lähde:IL