Suomeen odotetaan lähipäivinä voimakkaita myrskytuulia. Vakuutusyhtiö POP kehottaa pysymään sisätiloissa ankarien puhurien aikana.

”Myrskylukemiin nousevat tuulenpuuskat voivat aiheuttaa suuria ja paikallisia tuhoja, joita voivat olla esimerkiksi pihalle tai autojen päälle kaatuneet puut, rankasta sateesta kastunut kellari, tuulen voimasta rikkoontunut irtaimisto, särkynyt ikkuna tai jopa oikosulun aiheuttama tulipalo”, kerrotaan POP Vakuutuksen tiedotteessa.

Vakuutusyhtiöstä muistutetaan, että tuhoja voi koettaa ehkäistä ennen myrskyn tuloa.

”Pihan puiden kunto on nyt hyvä tarkastaa. Sen lisäksi ajoneuvot kannattaa sijoittaa tarpeeksi kauas puustosta, joka voisi mahdollisesti myrskyn aikana kaatua niiden päälle”, POP Vakuutuksen korvauspalveluiden operatiivinen päällikkö Tommi Lehmusvirta kertoo tiedotteessa.

Pihan irtaimisto kannattaa varastoida talveksi tai kiinnittää tavarat siten, etteivät ne voi lentää tuulen mukana ja aiheuttaa vahinkoa osuessaan ihmisiin, autoihin tai rakenteisiin.

Kotivakuutuksista saattaa saada korvausta myrskyn aiheuttamiin tuhoihin.

”POP Vakuutuksella myrskytuulena pidetään tuulta, jonka nopeus on yli 20 m/s. Vakuutuksesta korvataan äkillinen ja ennalta arvaamaton välitön esinevahinko, jonka syynä on myrskytuuli, myrskytuulen irrottama esine tai poikkeuksellisen voimakas raekuuro”, kerrotaan POP vakuutuksen verkkosivuilla. Lähde:Te