Samalla hän myöntää, että esimerkiksi vihreitä polttoaineita ei ole saatavilla monestakaan satamasta, ja uudempien polttoaineratkaisujen sekä moottorien aika ei ole vielä.

Tällä hetkellä Finnlines tavoittelee suuruuden ekonomiaa: se on esimerkiksi pidentänyt kuutta roro-aluksistaan, mikä kasvatti niiden kapasiteettia noin 30 prosentilla.

”Polttoaineenkulutukseen se ei juuri vaikuttanut.”

Yhtiön 500 miljoonan euron investointiohjelmaan kuuluvat viisi uutta alusta – kesällä aloittaneet kolme roro-alusta sekä tulevat kaksi ropax-lauttaa – käyttävät kosolti uudenlaisia teknologioita päästöjen vähentämiseen.

Laivat on varustettu muun muassa omilla akkuyksiköillä, maasähköliitännällä sekä rikkipesureilla.

Itse laivojen liikkumisen kitkaa vähentää kuplia puhaltava ilmavoitelujärjestelmä, ja vauhtia antaa Kongsbergin energiatehokkuutta parantava Promas Lite -potkuri/peräsinkombinaatio.

Merimaisema. Uusissa aluksissa suuret ikkunat korostavat Saaristomeren näkymiä. FINNLINES

Valmistuvat kiinalaiselta telakalta

Uudet ropax (rahti+matkustaja) -alukset Finnsirius ja Finncanopus tulevat Naantali–Långnäs–Kapellskär-reitille vuonna 2023.

Finnsirius on tarkoitus luovuttaa China Merchants Jinlingin telakalta Weihaissa kesäkuun viimeisenä päivänä, jonka jälkeen se aloittaa noin kuuden viikon matkan Suomeen. Liikenteeseen alus tullee noin syyskuun 2023 alussa.

Finncanopus taas valmistuu vuoden 2023 loppuun mennessä.

Uusien alusten matkustajakapasiteetti, 1 100, on noin kaksinkertainen reitin nykyisiin laivoihin verrattuna, ja rahtikapasiteetti kasvaa 4 000 kaistametristä 5 200 kaistametriin. Ropax-alusten moottorit valmistaa Wärtsilä , siinä missä roro-alusten moottorit tulevat MAN Enginesiltä . Rikkipesurit tulevat Langh Techilta Piikkiöstä.

”Alukset rakennetaan Kiinassa ja niissä käytetään kiinalaista terästä, se on noin puolet kustannuksista. Teknologia, sähkölaitteet ja moottorit tulevat EU-alueelta, suuri osa tästä vielä Suomesta”, Pippingsköld toteaa.

Kiinalainen telakka valikoitui valmistajaksi eritoten siksi, että Finnlinesin kilpailuttaessa valmistajia eurooppalaisten telakoiden kapasiteetti oli pahasti kortilla.

Kasvua. Uudet alukset ottavat tuplasti enemmän matkustajia kuin reitin nykyinen kalusto. FINNLINES

Ravintolavalikoima laivoilla kasvaa

Finnlinesin Suomen ja Ruotsin välinen matkustajaliikenne oli viime kesänä 9 prosenttia korkeammalla tasolla kuin ennen pandemiaa.

Uudet, entistä suuremmat alukset lisäävät paitsi matkustajakapasiteettia, myös matkustusmukavuutta, kun esimerkiksi ravintolavalikoima laivoilla kasvaa. Baari on varustettu esiintymislavalla, joten matkaohjelmaan voidaan tuoda tarvittaessa livemusiikkia. Alukset on varustettu myös sauna- ja kylpyläosastolla, kokoustiloilla sekä myymäläosastolla.

Vanhan brändilupauksen mukaan uudetkin laivat ovat edelleen karaokevapaita, ja tavoitteena on tarjota matkustajille rauhallinen matkustuskokemus.

Toisaalta ilman autoa liikkuvia matkustajia on tarkoitus houkutella esimerkiksi kuljetuksella Turusta Naantalin satamaan. Mahdollisuuksien rajoissa on sekin, että nykyisiä aikatauluja muutetaan niin, että puhdas risteilymatkustaminen tulisi entistä houkuttelevammaksi.Lähde:Te