Detur hakeutuu konkurssiin – ”Olemme todella pahoillamme”

Matkailu. Deturin mukaan aurinkolomien markkinat eivät ole elpyneet pandemian jälkeen odotetusti.Kuva Juan Carlos Cardenas
”Detur on pakotettu hakeutumaan konkurssiin”, matkatoimisto kertoo nettisivuillaan.

Matkatoimisto Detur Finland Oy hakeutuu konkurssiin, yritys kertoo nettisivuillaan.

Iltalehti uutisoi, että konkurssihakemus Helsingin käräjäoikeuteen kirjattiin maanantaina.

Deturin mukaan aurinkolomien markkinat eivät ole elpyneet pandemian jälkeen odotetusti ja Venäjän hyökkäys Ukrainaan on vaikuttanut matkustushaluja. Lisäksi käyttökustannukset ovat kasvaneet ja lentopetrolin hinta vaikeasti arvioitavissa.

”Yrityksen johto on joutunut toteamaan, etteivät uudelleenjärjestelyt, pääomapohjan vahvistaminen tai vaihtoehtoisesti myynnin jatkaminen ole enää mielekästä. Joudumme valitettavasti ilmoittamaan, että Detur on pakotettu hakeutumaan konkurssiin”, matkatoimisto kertoo.

Deturin mukaan päätös oli vaikea.

”Olemme todella pahoillamme tästä aiheutuvasta vaivasta. Ei ainoastaan asiakkaillemme, jotka ovat varautuneet pääsemään kauan odotetulle aurinkolomalle, vaan myös koko henkilökunnallemme, joka on tehnyt niin kovasti töitä Deturille ja joilla on nyt edessään epävarma tulevaisuus.”

Talouselämä kertoi syyskuussa, että Detur Finland Oy on raskaasti tappiollinen. Yhtiö teki viime vuonna tappiota 998 000 euroa tappiota. Yrityksen liikevaihto oli viime vuonna 2,9 miljoonaa euroa. Tappiot olivat mittavat myös edellisenä vuotena.

Yrityksen vaikeudet johtivat lomakaaokseen

Deturin tilanne tuli julkisuuteen syyskuussa , kun osa matkatoimiston järjestämällä matkalla olleista suomalaisista joutui kummalliseen tilanteeseen, kun hotelleilla alettiin pyytää maksua jo maksetusta matkoista.

Tämän jälkeen Detur ilmoitti keskeyttävänsä toimintansa toistaiseksi ja peruvansa loppukauden 2022 matkat.

Nyt Deturin mukaan ne matkustajat, joiden matkat peruutetaan tai joiden matka on jo peruutettu, voivat saada maksetun summan palautuksen, jos maksu on tehty luottokortilla.

Matkatoimsiton mukaan matkustajat voivat hakea korvausta myös Ruotsissa Kammarkollegietissa olevan vakuuden kautta tai jättämällä hakemuksensa konkurssipesän hoitajalle.Lähde: KL