Monissa sähkölämmitteisissä suomalaiskodeissa koetetaan hillitä ensi talvena uhkaavia hurjia energialaskuja ilmalämpöpumpun avulla.

Ilmalämpöpumpun talvikäytössä voi tulla kuitenkin mieleen kysymys siitä, kuinka kylmällä laitteella voi lämmittää. Lämpöpumppuja valmistavan Daikinin tuotepäällikön Jussi Kummu kertoo, että ilmalämpöpumppua ei pidä sammuttaa kylmän sään vuoksi. Kummun mukaan laadukas ilmalämpöpumppu ei mene kovallakaan pakkasella rikki.

”Lämpötilan noustessa hyötysuhde taas paranee, joten lämpöpumpun automatiikan kannattaa antaa huolehtia toiminnasta”, Kummu kertoo Daikinin tiedotteessa perjantaina.

Jos lämpöpumppu kuitenkin on sammutettu ja pakkanen on erittäin kireä, on Daikinin mukaan turvallisempaa odottaa sään lauhtumista ennen lämpöpumpun käynnistämistä.

Pumpun sammuttaminen ja uudelleen käynnistäminen 25 pakkasasteessa ja sitä kylmemmässä voi aiheuttaa vaurioita laitteeseen.

”Laite kylmenee, jos sen sammuttaa. Jos pumppu käynnistetään uudelleen matalissa lämpötiloissa, nopea laitteen lämpeneminen voi aiheuttaa vaurioita sen osiin”, kerrotaan Daikinin verkkosivuille Lähde:Te