S-Pankki kertoi perjantaina verkkosivuillaan tehneensä toimenpiteitä, joilla pyritään tekemään S-mobiili-sovelluksen käytöstä turvallisempaa.

”Kehitämme S-mobiilia aktiivisesti vastaamaan alati muuttuvan toimintaympäristön haasteisiin. Kehitystyössä meille on erityisen tärkeää, että S-mobiilin käyttäminen on turvallista. Varmistathan, että laitteesi tietoturva on ajan tasalla ja laitteesi käyttöjärjestelmä on päivitetty uusimpaan versioon”, kerrotaan S-Pankin verkkosivulla.

S-ryhmän kaupan ja S-Pankin palvelut yhdistävä S-mobiili-sovellus on käytössä yli 1,9 miljoonalla asiakkaalla.

S-Pankin mukaan sovellus toimii jatkossa iPhone- ja Android-älypuhelimilla, joissa on käyttöjärjestelmänä iOS 12 tai Android 8.0 tai sitä uudempi versio.

”Vanhempiin käyttöjärjestelmiin ei välttämättä julkaista uusimpia tietoturvapäivityksiä eivätkä ne siitä syystä ole yhteensopivia S-mobiilin kanssa.”

S-Pankki varoittaa myös huijausviesteistä, joita lähetetään nyt tekstiviestinä sekä sähköpostilla.

”Ethän anna pankkitunnuksiasi tai korttitietojasi sivustolle, johon olet saanut linkin puhelimeesi viestinä tai sähköpostitse. Jos et ole tunnistautumassa mihinkään ja saat tunnistuspyynnön, älä hyväksy tunnistautumista vaan peruuta tunnistuspyyntö.”

S-Pankki muistuttaa, ettei se ikinä kysy verkkopankkitunnuksia, korttitietoja tai muita arkaluonteisia tietoja sähköpostiviestillä tai puhelimitse.”Jos epäilet saaneesi huijausviestin, älä avaa viestiä tai sen linkkejä vaan poista viesti.”S-Pankin omistavat SOK ja S-ryhmään kuuluvat alueosuuskaupat. Lähde:Te