Järjestäjät odottavat Kontiolahden maailmancupiin yli 10 000 kävijää

Kontiolahti on vakiinnuttanut asemansa ampumahiihdon maailmancupien järjestäjänä.
Tero Seppälä fixar sina stavar.
Kisajärjestäjät toivovat kotiladuillaan kilpailevan Tero Seppälän onnistumista, mikä innostaisi yleisöä Kontiolahdelle seuraamaan kilpailuja. Kuva: Tomi Hänninen     Jaana Kainulainen 

Ampumahiihdon maailmancupin kilpailut käynnistyvät tänään tiistaina Kontiolahdella.

Avauskilpailu käydään miesten normaalimatkalla, joka on 20 kilometriä.

Kilpailut kestävät viisi päivää. Viimeinen kilpailupäivä on sunnuntai.

Järjestäjien yleisötavoite on noin 2000 katsojaa päivää kohti, joka tarkoittaa yhteensä 12 000 katsojaa.

Tapahtumaa johtavan Sami Leinosen mukaan ennakkolipunmyynti on sujunut verkkaisesti verrattuna koronaa edeltävään aikaan.

– Asiakaskäyttäytyminen on muuttunut, mikä on näkynyt myös muissa tapahtumissa. Lipun ostamista katsotaan ihan viimeiseen saakka.

Leinosen mukaan arkipäivien aikaiset kilpailuaikataulut, jotka on asetettu jalkapallon MM-kisojen ehdoilla, voivat vaikuttaa pohjoiskarjalaisten mahdollisuuksiin päästä katsomaan kilpailuja.

– Toivotaan, että Tero Seppälä onnistuu avauskilpailussa ja vetää väkeä katsomoihin. Myös sää vaikuttaa yleisömääriin, Leinonen tuumaa.

Kontiolahti on vakiintunut kilpailunjärjestäjä ampumahiihdon maailmancupien saralla. Leinosen mukaan edessä ovat pian jo 20 maailmancupin kilpailut Kontiolahden ampumahiihtostadionilla.

– Muistaakseni jo 18 tapahtumaa on järjestetty täällä.

Nyt käynnistyvä maailmancup on 2020-luvulla jo viides. Ja kisaputki saa jatkoa, sillä ampumahiihdon maailmancupia käydään Kontiolahdella myös kaudella 2025–26, jolloin maailmancupin pisteistä taistellaan Kontiolahden laduilla maaliskuussa.

Talviurheilun maailmancupeja järjestetään vuosittain Kontiolahden lisäksi Suomessa Levillä, Rukalla ja Lahdessa.Lähde:Yle