Helen tuo sähkömarkkinoille hintarajoitteisen tuotteen, vaikka yhtiö ottaa siitä takkiin – ”Tällaisina hetkinä on pystyttävä vaikeisiinkin ratkaisuihin”

Uutuustuote. Helen tarjoaa asiakkailleen uudenlaista määräaikaista tuotetta, jolla voi vaikuttaa sähkölaskuunsa. Kuva:Petteri Paalasmaa 

Määräaikaisessa tuotteessa sähkön perushinta on 20 senttiä kilowattitunnilta.

Helsingin kaupungin energiayhtiö Helen kertoo lanseeraavansa uuden hintarajoitteisen tuotteen, joka yhtiön mukaan kannustaa asiakasta säästämään sähköä kohdistamalla sähkönkulutustaan vuorokauden edullisimmille tunneille. Määräaikaisessa tuotteessa sähkön perushinta on 20 senttiä kilowattituntia kohden.

Perushinnan päälle tulee oman kulutuksen ajoituksen mukainen vähennys tai lisäys. Mikäli asiakas kuluttaa suhteessa enemmän vuorokauden halpoina

Helsingin kaupungin energiayhtiö Helen kertoo lanseeraavansa uuden hintarajoitteisen tuotteen, joka yhtiön mukaan kannustaa asiakasta säästämään sähköä kohdistamalla sähkönkulutustaan vuorokauden edullisimmille tunneille. Määräaikaisessa tuotteessa sähkön perushinta on 20 senttiä kilowattituntia kohden.

Perushinnan päälle tulee oman kulutuksen ajoituksen mukainen vähennys tai lisäys. Mikäli asiakas kuluttaa suhteessa enemmän vuorokauden halpoina tunteina, hän hyötyy tästä alempana hintana. Mikäli asiakas kuluttaa kalliina tunteina, hinta on suurempi. Tyypillisesti tällä joustolla voi Helenin mukaan vaikuttaa omaan hintaan +/- 5 c/kWh.

Tuote on saatavilla ainoastaan Helenin asiakkaille. Tällä tarkoitetaan Helenin toimitusvelvollisuuden piirissä olevia asiakkaita sekä Helenin nykyisiä jakeluverkon ulkopuolisia kuluttaja-asiakkaita, jotka ovat Helenin asiakkaita tai ovat solmineet sopimuksen ennen 19.12.

Tuote on Helenin mukaan ostettavissa ensi vuoden alusta alkaen, ja sopimus voi astua voimaan aikaisintaan 16.1. Tuote on määräaikainen kuuden kuukauden sopimuksella, ja sen voi ostaa vuoden ensimmäisen neljänneksen aikana eli viimeistään 31.3. Helen arvioi tuotteen jatkoa määräaikaisuuden päättyessä.

”Ymmärrämme asiakkaidemme huolen sähkön korkeasta ja arvaamattomasta hinnasta ja haluamme tarjota heille vakautta energiakriisissä. Luonnollisesti tämä ei ole taloudellisesti kannattava ratkaisu Helenille ja tulee vaikuttamaan merkittävästi koko yhtiön kannattavuuteen”, kertoo Helenin myynti- ja asiakaspalvelujohtaja Anu-Elina Hintsa tiedotteessa.

”Haluamme kuitenkin olla alan suunnannäyttäjä ja tällaisina hetkinä on pystyttävä yhtiön kannalta vaikeisiinkin ratkaisuihin.”

Yhtiö kertoo pidättävänsä oikeuden muuttaa tuotteen ehtoja siltä varalta, että Suomen valtion suunnittelemat toimenpiteet korkeiden sähkön hintojen helpottamiseksi korvaavat tai ovat ristiriidassa Helenin tuotteen tavoitteen tai toteutuksen kanssa.

Muiden sähköyhtiöiden tavoin Helen on syksyn aikana tehnyt useita korotuksia toistaiseksi voimassa olevien sähkösopimustensa hintoihin. Helenin hallituksen puheenjohtaja Osmo Soininvaara on aiemmin kannustanut kaikki ottamaan pörssisähkösopimuksen. LähdeKL