Pienten taloyhtiöiden kannattaa hankkia uusien määräysten mukaiset jäteastiat ajoissa – toimitusajat ovat jo venyneet

Heinäkuun alusta alkaen vähintään viiden asuinhuoneiston taloyhtiöiden tulee järjestää keräys myös kartonki-, lasi- ja muovipakkauksille sekä pienmetallille.

Monilokeroinen jäteastia
Uudet lajitteluvelvoitteet koskevat Etelä-Karjalassa yli 900 taloyhtiötä. Kuvassa monilokeroastia. Kuva: Kare Lehtonen/Yle
TANJA HANNUS

Etelä-Karjalassa pieniä taloyhtiöitä kehotetaan hankkimaan ajoissa uusien määräysten mukaiset jäteastiat.

Etelä-Karjalan jätehuollolla on jäteastioita varastossa rajallinen määrä ja saatavuuden kanssa voi tulla ongelmia, mitä pidemmälle hankintaa venyttää.

– Olemme jo nyt huomanneet, että astiavalmistajien toimitusajat ovat jo venyneet, kertoo Etelä-Karjalan jätehuollon asiakaspalvelu- ja viestintäpäällikkö Mari Ilvonen.

Heinäkuun alusta alkaen vähintään viiden asuinhuoneiston taloyhtiöiden tulee järjestää keräys myös kartonki-, lasi- ja muovipakkauksille sekä pienmetallille. Näiden lisäksi keräysastiat täytyy olla edelleen kuiva- ja biojätteille sekä paperille. Myös biojätteet voi kompostoida kiinteistössä.

– Pienille taloyhtiöille vaihtoehto on myös Hyödyksi-monilokeroastia, ja tätä palvelua laajennamme ensi kesänä myös pienten kuntien keskustaajamiin, kertoo Ilvonen.

Uudet lajitteluvelvoitteet koskevat Etelä-Karjalassa yli 900 taloyhtiötä, eli näin monelta puuttuu käytännössä yksi tai useampi keräysastia.

– Paljon on myös onneksi sellaisia kohteita, joissa keräys on laitettu uusien vaatimusten tasolle vapaaehtoisesti jo hyvissä ajoin, Ilvonen kehuu.

Poistotekstiilin keräys alkaa Etelä-Karjalan jätehuollon miehitetyillä Hyödyksi-asemilla vuoden vaihteen jälkeen.

– Tiedotamme lajitteluohjeista ja muista yksityiskohdista keräyksen alkaessa, Ilvonen kertoo. Lähde:Yle