Kiina höllentää matkailijoita koskevia koronarajoitteitaan

Päiviä karanteenissa. Matkailijoiden täytyy tällä hetkellä olla karanteenissa kahdeksan päivää Kiinaan saavuttuaan.Kuva :Kyodonews

Matkailijoiden ei tarvitse jatkossa olla enää karanteenissa Kiinaan saavuttuaan.

Kiinan viranomaiset kertoivat maanantaina, että ulkomailta Kiinaan saapuvien ei tarvitse enää viettää aikaa karanteenissa tammikuun kahdeksannesta päivästä alkaen. Asiasta uutisoivat useat ulkomaiset mediat, kuten esimerkiksi CNBC.

Viranomaiset kertoivat tehostavansa myös viisumiprosessejaan niin, jotta ulkomaisten olisi entistä helpompi jatkaa jälleen työskentelyä tai opiskelua Kiinassa.

Kiinaan saapuvien on täytynyt olla karanteenissa lentonsa jälkeen maaliskuusta 2020 alkaen koronapandemian takia. Kiinan viranomaiset lyhensivät kesällä aikaa, joka matkailijoiden tulee viettää karanteenissa lentonsa jälkeen. Karanteeniaika on jossain vaiheessa ollut jopa yli 21 päivää, mutta nykysääntöjen mukaan matkailijan tulee viettää yhteensä kahdeksan päivää karanteenissa Kiinaan saavuttuaan.

Kiinan koronatapausten määrä on kääntynyt jyrkkään nousuun sulkutoimien purkamisten myötä. Maan tilanteesta ovat huolestuneet myös muut Aasian maat.

Kiina päätti luopua pitkään jatkuneista tiukoista sulkutoimista mielenosoitusten jälkeen joulukuun alussa, minkä seurauksena maan tautiluvut ovat lähteneet nousuun. Kiinan epäillään olevan huonosti valmistautunut tautiin, sillä iso osa kiinalaisista ei ole saanut rokotetta koronavirusta vastaan. Varsinkin vanhusten rokottaminen on ollut vähäistä.Lähde: KL