Tallinkin laivoilla vilkas joulukuu karujen koronavuosien jälkeen

Kuva: Albert Truuvaart 
Tallinkin matkustajamäärät elpyivät viime vuonna vahvasti vaikeiden vuosien 2020–2021 jälkeen, mutta luvut ovat pandemiaa edeltävää tasoa matalammalla.

Varustamo Tallinkin laivojen matkustajamäärät kasvoivat joulukuussa 463 000 matkustajaan, 29 prosentilla vuodentakaisesta. Kuljetettujen autojen määrä kasvoi edellisestä joulukuusta kuudella prosentilla.

Rahtimäärät sen sijaan laskivat joulukuussa vertailukaudesta 7,1 prosentilla.

Sama kehitys näkyi myös koko jouluneljänneksellä. Matkustajamäärät kasvoivat selvästi, autokuljetukset kasvoivat hieman ja rahtimäärä putosi vertailukaudesta.

Sekä joulukuussa että koko neljännellä neljänneksellä suurin matkustajamäärän kasvu tuli sekä absoluuttisesti että suhteellisesti Suomen ja Viron välisestä liikennöinnistä. Myös Ruotsi-Suomi- ja Ruotsi-Viro-väleillä matkustajamäärät kasvoivat vuoden 2021 loppuun verrattuna.

Koko viime vuoden aikana matkustajamäärät elpyivät eniten Suomen ja Tukholman välisillä reiteillä, joissa matkustajamäärät noin kaksinkertaistuivat vuoden 2021 heikoista luvuista. Koko vuoden 2022 aikana myös autokuljetukset ja rahtimäärät kasvoivat vuodesta 2021.

Yhteensä Tallink kuljetti vuonna 2022 lähes 5,5 miljoonaa matkustajaa. Kasvua edellisvuodesta tuli 84 prosenttia.

””Emme ole nähneet vuosittaista yli neljän miljoonan matkustajamäärää viimeisen kahden vuoden aikana, joten vaikka emme vielä ole koronapandemiaa edeltävällä tasolla, olemme erittäin tyytyväisiä vuoden 2022 lukuihin”, Tallink-konsernin toimitusjohtaja Paavo Nõgene kommentoi tiedotteessa.

Luvut ovat Nõgenen mukaan lähellä enimmäismäärää, joka yhtiön oli vuonna 2022 mahdollista saavuttaa. Viimeisellä vuosineljänneksellä kuusi Tallinkin laivaa oli vuokrattuna muualle. Lähde:KL