Etela-Pohjanmaa

Etelä-Pohjanmaa

Tervetuloa Etelä-Pohjanmaalle, Suomen maaseutumaiseman sydämeen! Etelä-Pohjanmaa sijaitsee Länsi-Suomessa ja se on tunnettu viljelysmaistaan, karjataloudestaan ja vahvasta maaseutuperinteestään. Alueen kauniit maalaismaisemat, vieraanvaraiset ihmiset ja monipuoliset kulttuuritapahtumat tekevät siitä ainutlaatuisen matkailukohteen.

Etelä-Pohjanmaalla voi nauttia maaseudun rauhasta ja hiljaisuudesta. Alueen laajat viljapellot, vehreät niityt ja vehmas metsämaisema tarjoavat upeat mahdollisuudet ulkoiluun ja retkeilyyn. Suosittuja kohteita ovat esimerkiksi Seinäjoen Tangomarkkinat, joka on yksi Suomen suurimmista kesätapahtumista, sekä Kauhavan lentosotakoulun historiaan tutustuminen. Etelä-Pohjanmaalla voi myös tutustua paikallisiin käsityöperinteisiin, kuten käspaikkatöihin ja puutöihin.

 

Alueen kulttuuri on vahvasti maaseutuhenkinen ja se näkyy esimerkiksi kansanmusiikissa, tanssissa ja paikallisissa tapahtumissa. Etelä-Pohjanmaalla voi kokea aitoa suomalaista kulttuuria esimerkiksi perinteisillä kylätapahtumilla ja markkinoilla, joilla voi tutustua paikallisiin käsitöihin, ruokaperinteisiin ja musiikkiin. Alueella on myös useita museoita, kuten Seinäjoen taidehalli ja Suupohjan perinnetalo, joissa voi tutustua paikalliseen historiaan ja kulttuuriin.

Etelä-Pohjanmaa on myös tunnettu herkullisista paikallisista ruoka- ja juomatuotteistaan. Alueen perinteinen ruokakulttuuri perustuu lähiruokaan ja kotimaisiin raaka-aineisiin, kuten viljaan, maitoon ja lihaan. Etelä-Pohjanmaalla voi maistella paikallisia herkkuja, kuten kotikaljaa, ryynimakkaraa ja talkkunaa. Alueella on myös useita maatilamatkailutiloja, joissa voi nauttia aidoista maalaiselämän kokemuksista ja maistella paikallisia tuotteita.

Etelä-Pohjanmaa on myös suosittu kohde lapsiperheille, sillä alueella on paljon lapsiystävällisiä aktiviteetteja ja kohteita, kuten Seinäjoen Törnävänsaaren Seikkailupuisto ja PowerPark-huvipuisto Alahärmässä. Alueella on myös useita leirintäalueita, järviä ja uimarantoja, jotka tarjoavat mahdollisuuden nauttia kesäisistä vesiharrastuksista ja luonnonrauhasta.

Etelä-Pohjanmaa on kolmesta pohjalaismaakunnasta asukasluvultaan ja pinta-alaltaan suurin. Etelä-Pohjanmaa on Suomen ainoa nykymaakunta, jossa ei sijaitse yhtäkään niin sanottua vanhaa kaupunkia. Maakunnan maakuntakeskus on Seinäjoki. Yhdessä Keski-Pohjanmaan kanssa näistä kolmesta alueesta käytetään nimitystä pohjalaismaakunnat.

Etelä-Pohjanmaan liitto

Lue lisää Kutista

Etelä-Pohjanmaan kunnat

Alajärven kaupunki
Alavuden kaupunki
Evijärven kunta
Ilmajoen kunta
Karijoen kunta
Isojoen kunta
Kauhajoen kaupunki
Isonkyrön kunta
Kauhavan kaupunki
Kuortaneen kunta
Kurikan kaupunki
Lappajärven kunta
Lapuan kaupunki
Seinäjoen kaupunki
Soinin kunta
Teuvan kunta
Vimpelin kunta
Ähtärin Kaupunki