Kanta-Hame

Kanta-Häme

Kanta-Häme on Etelä-Suomessa sijaitseva maakunta, joka tarjoaa monipuolisia mahdollisuuksia matkailijoille. Alueella yhdistyvät kauniit järvimaisemat, metsät sekä kulttuurihistoriallisesti merkittävät kohteet. Kanta-Hämeen maakuntakeskus on Hämeenlinna, joka on tunnettu linnoistaan ja rikkaasta kulttuuriperinnöstään.

Kanta-Hämeessä voi tutustua esimerkiksi Hämeen linnaan, joka on yksi Suomen vanhimmista ja parhaiten säilyneistä keskiaikaisista linnoista. Linnan ympäristössä on myös viehättävä Vanaja-järvi, joka tarjoaa mahdollisuuksia vesiliikuntaan ja luonnosta nauttimiseen. Lisäksi Kanta-Hämeestä löytyy monia muita mielenkiintoisia kulttuurikohteita, kuten Forssan museot ja Janakkalan kartanoalueet.

Alueella on myös monipuolisia luontokohteita, kuten Evo, joka on Suomen vanhin metsänhoitoyhdistysalue ja tarjoaa mahdollisuuksia retkeilyyn, kalastukseen ja marjastukseen. Lisäksi Kanta-Hämeessä on useita kansallispuistoja ja luonnonsuojelualueita, kuten Torronsuo ja Liesjärvi, jotka houkuttelevat luonnosta ja retkeilystä kiinnostuneita matkailijoita. Kanta-Hämeessä voi nauttia kulttuurista, historiasta, kauniista järvimaisemista ja monipuolisista luontokohteista.

Kanta-Häme käsittää suunnilleen Hämeen historiallisen maakunnan lounaisosan. Kanta-Hämeen maakunnassa on 11 kuntaa, joista kolme on kaupunkeja.

Hämeen liitto

Kanta-Hämeen kunnat

Forssan kaupunki
Hattulan kunta
Hausjärven kunta
Humppilan kunta
Hämeenlinnan kaupunki
Janakkalan kunta
Jokioisten kunta
Lopen kunta
Riihimäen kaupunki
Tammelan kunta
Ypäjän Kunta