Etela-Karjala

Etelä-Karjala

Tervetuloa Etelä-Karjalan maakuntaan! Etelä-Karjala sijaitsee Kaakkois-Suomessa ja se on yksi Suomen 19 maakunnasta. Alueella on rikas historia, monipuolinen kulttuuri ja upea luonto, joka tekee siitä houkuttelevan matkailukohteen.

Etelä-Karjala tunnetaan erityisesti Saimaan vesistöstään, joka tarjoaa lukuisia mahdollisuuksia vesiaktiviteetteihin, kuten veneilyyn, kalastukseen ja vesiretkeilyyn. Alueella sijaitsevat myös kauniit saaret, kuten Suursaari ja Saimaan saaristo, jotka ovat suosittuja retkikohteita.

Maakunnan pääkaupunki on Lappeenranta, joka on vilkas ja elinvoimainen kaupunki Saimaan rannalla. Lappeenranta on tunnettu mm. kauniista vanhastakaupungistaan, linnoituksestaan ja suositusta Lappeenrannan-Lahden teknillisestä yliopistosta (LUT). Lappeenrannassa järjestetään myös vuosittain suuri kansainvälinen Lappeenranta-Lahti Green Capital -tapahtuma, joka keskittyy ympäristöystävälliseen teknologiaan ja kestävään kehitykseen.

Etelä-Karjala on myös tunnettu rikkaasta kulttuuriperinteestään. Alueella on useita museoita, kuten Lappeenrannan museot ja Imatran kaupunginmuseo, jotka kertovat alueen historiasta ja kulttuurista. Lisäksi maakunnassa järjestetään monia perinteisiä tapahtumia ja festivaaleja, kuten Lappeenrannan valtakunnalliset laulukilpailut ja Imatra Big Band Festival, jotka houkuttelevat vierailijoita ympäri Suomea.

Etelä-Karjalan ruokakulttuuri on myös omaa luokkaansa. Alueen erikoisuuksiin kuuluu esimerkiksi Lappeenrannan herkullinen ”Lörtsy”, joka on perinteinen karjalaistyyppinen lihapiirakka. Lisäksi alueella tuotetaan paljon paikallisia herkkuja, kuten kalaa, hunajaa ja marjoja, joita voi maistella paikallisissa ravintoloissa ja markkinoilla.

Etelä-Karjala tarjoaa myös monipuolisia mahdollisuuksia aktiiviseen liikkumiseen ja ulkoiluun. Alueella on lukuisia luontopolkuja, retkeilyreittejä ja kansallispuistoja, kuten Linnansaari ja Repovesi, joissa voi nauttia kauniista maisemista ja luonnon rauhasta.

Etelä-Karjala on nimensä mukaisesti eteläinen osa Suomen puolelle jääneestä osasta vanhaa historiallista Suomen Karjalaa. Etelä-Karjalassa on yhdeksän kuntaa, joista kaksi on kaupunkeja, Imatra ja Lappeenranta. Maakunnan pääkaupunki on Lappeenranta, joka on vilkas ja elinvoimainen kaupunki Saimaan rannalla. Lappeenranta on tunnettu mm. kauniista vanhastakaupungistaan, linnoituksestaan ja suositusta Lappeenrannan-Lahden teknillisestä yliopistosta (LUT). Lappeenrannassa järjestetään myös vuosittain suuri kansainvälinen Lappeenranta-Lahti Green Capital -tapahtuma, joka keskittyy ympäristöystävälliseen teknologiaan ja kestävään kehitykseen. Etelä-Karjala on myös tunnettu rikkaasta kulttuuriperinteestään. Alueella on useita museoita, kuten Lappeenrannan museot ja Imatran kaupunginmuseo, jotka kertovat alueen historiasta ja kulttuurista. Lisäksi maakunnassa järjestetään monia perinteisiä tapahtumia ja festivaaleja, kuten Lappeenrannan valtakunnalliset laulukilpailut ja Imatra Big Band Festival, jotka houkuttelevat vierailijoita ympäri Suomea. Etelä-Karjalan ruokakulttuuri on myös omaa luokkaansa. Alueen erikoisuuksiin kuuluu esimerkiksi Lappeenrannan herkullinen \”Lörtsy\”, joka on perinteinen karjalaistyyppinen lihapiirakka. Lisäksi alueella tuotetaan paljon paikallisia herkkuja, kuten kalaa, hunajaa ja marjoja, joita voi maistella paikallisissa ravintoloissa ja markkinoilla. Etelä-Karjala tarjoaa myös monipuolisia mahdollisuuksia aktiiviseen liikkumiseen ja ulkoiluun. Alueella on lukuisia luontopolkuja, retkeilyreittejä ja kansallispuistoja, kuten Linnansaari ja Repovesi, joissa voi nauttia kauniista maisemista ja luonnon rauhasta. Etelä-Karjala on nimensä mukaisesti eteläinen osa Suomen puolelle jääneestä osasta vanhaa historiallista Suomen Karjalaa. Etelä-Karjalassa on yhdeksän kuntaa, joista kaksi on kaupunkeja, Imatra ja Lappeenranta.   Lue lisää..

Näytä lisää Näytä lisää

Etelä-Karjalan kunnat

Imatran kaupunki
Lappeenrannan kaupunki
Lemin kunta
Luumäen kunta
Parikkalan kunta
Rautjärven kunta
Ruokolahden kunta
Savitaipaleen kunta
Taipalsaaren kunta