Etela-Savo

Etelä-Savo

Etelä-Savo, Saimaan sydän, toivottaa sinut tervetulleeksi kauniiden järvimaisemien ja vehreiden metsien keskelle. Etelä-Savo sijaitsee Itä-Suomessa ja tarjoaa vierailijoilleen rauhallisen ja luonnonläheisen matkailuelämyksen.

Alueen suurin vetonaula on upea Saimaan vesistö, joka tarjoaa monipuolisia mahdollisuuksia vesiharrastuksiin, kuten veneilyyn, kalastukseen, melontaan ja uimiseen. Saimaan saaristo ja lukuisat järvet luovat kauniit maisemat ja mahdollistavat rentouttavan loman luonnon helmassa. Etelä-Savossa voi nauttia myös monista aktiviteeteista, kuten patikoinnista, pyöräilystä ja marjastuksesta, jotka tarjoavat ainutlaatuisia kokemuksia luonnossa liikkumisesta.

 

 

Alueen kulttuuri on vahvasti savolainen, ja siellä voi tutustua savolaisten perinteisiin, tapoihin ja käsityöperinteisiin. Etelä-Savossa voi vierailla monissa museoissa, kuten Lustossa, Suomen Metsämuseossa, joka esittelee suomalaista metsäkulttuuria, tai Olavinlinnassa, joka on yksi Suomen vanhimmista linnoista. Alueella järjestetään myös monia kulttuuritapahtumia, kuten Savonlinnan oopperajuhlat, jotka ovat kansainvälisesti tunnettuja.

Etelä-Savo on myös tunnettu herkullisista paikallisista ruoka- ja juomatuotteistaan. Alueen ruokakulttuuri perustuu paikallisiin raaka-aineisiin, kuten kaloihin, metsän antimiiin ja marjoihin. Etelä-Savossa voi maistella paikallisia erikoisuuksia, kuten kalakukkoja, mämmiä ja perinneruokia. Alueella on myös useita maatilamatkailutiloja, joissa voi nauttia maalaiselämästä ja maistella paikallisia herkkuja.

Etelä-Savo on myös suosittu kohde luontomatkailijoille ja aktiivisille liikkujille. Alueella on useita kansallispuistoja ja retkeilyreittejä, kuten Linnansaaren kansallispuisto ja Orinoron rotko, jotka tarjoavat upeita luontokokemuksia. Talvella Etelä-Savossa voi nauttia hiihtämisestä, lumikenkäilystä ja talviretkeilystä alueen lumisissa metsissä ja järvien jäillä. Myös erilaiset talviurheilulajit, kuten jääkiekko, luistelu ja pilkkiminen ovat suosittuja aktiviteetteja Etelä-Savossa.

Etelä-Savon maakunnassa on myös useita viehättäviä pikkukaupunkeja ja kyliä, joissa voi tutustua paikalliseen elämänmenoon ja kulttuuriin. Esimerkiksi Savonlinna on tunnettu kauniista Olavinlinnastaan ja Saimaan saaristostaan. Muita mielenkiintoisia kohteita ovat esimerkiksi Mikkeli, Pieksämäki ja Joroinen, joissa voi tutustua alueen historiaan, arkkitehtuuriin ja paikalliseen kulttuuriin.

Etelä-Savo on myös suosittu matkailukohde kesämökkien ja loma-asuntojen kannalta. Alueen järvimaisemat ja luonnonrauha houkuttelevat lomailemaan mökeille ja viettämään aikaa luonnon keskellä. Monet matkailijat nauttivat saaristosta ja vesistöjen tarjoamista aktiviteeteista, kuten veneilystä, kalastuksesta ja saunomisesta.

Etelä-Savon maakunta tarjoaa siis monipuolisia mahdollisuuksia matkailijoille, jotka etsivät rauhallista ja luonnonläheistä lomakohdetta. Alueen kauniit järvimaisemat, monipuoliset aktiviteetit, kulttuuritarjonta ja paikallinen ruokakulttuuri tekevät Etelä-Savosta houkuttelevan matkakohteen niin luonto- kuin kulttuurimatkailusta kiinnostuneille matkailijoille.

Etelä-Savo on Suomen järvisin maakunta. Maakunnan suurin järvi on Saimaa. Maakunnan keskus on Mikkeli. Etelä-Savossa on 12 kuntaa, joista kolme on kaupunkeja.

Etelä-Savon maakuntaliitto

Lue lisää Kutista

Etelä-Savon kunnat

Enonkoski
Hirvensalmi
Juva
Kangasniemi
Mikkeli
Mäntyharju
Pertunmaa
Pieksämäki
Puumala
Rantasalmi
Savonlinna
Sulkava