Varsinais-Suomi

Varsinais-Suomi

Varsinais-Suomi on maakunta Lounais-Suomessa, ja sen keskuskaupunki on Turku, Suomen vanhin kaupunki. Varsinais-Suomi on monipuolinen matkailukohde, joka tarjoaa upeaa saaristoluontoa, rikasta kulttuuriperintöä sekä modernia kaupunkielämää.

Varsinais-Suomen saaristo on yksi maakunnan suurimmista vetonauloista. Saaristo tarjoaa upeita maisemia, kirkkaita merivesiä, rauhallisia kalasatamia sekä lukuisia mahdollisuuksia veneilyyn, kalastukseen ja saaristoluonnosta nauttimiseen. Esimerkiksi Kustavi, Naantali ja Parainen ovat suosittuja saaristokohteita, joissa voi tutustua saaristolaiskulttuuriin, nauttia merellisestä tunnelmasta ja nautiskella paikallisista herkuista.

Turku on Varsinais-Suomen suurin kaupunki ja se tarjoaa monipuolista kaupunkikulttuuria, historiaa ja viihdettä. Turussa voi tutustua mielenkiintoisiin kulttuurikohteisiin, kuten Turun linnaan, Turun tuomiokirkkoon ja Aboa Vetus & Ars Nova -museoon. Kaupungissa on myös vilkas ravintolakulttuuri, ostosmahdollisuuksia sekä monipuolista tapahtuma- ja festivaalitarjontaa.

Varsinais-Suomi on myös tunnettu monista kulttuuritapahtumistaan, kuten Turun musiikkijuhlista, Turun kansainvälisestä kirjamessuista sekä Turun saariston Ruisrock-musiikkifestivaalista, joka on yksi Suomen suurimmista ja vanhimmista rockfestivaaleista.

Lisäksi Varsinais-Suomessa voi tutustua rikkaaseen kulttuuriperintöön, kuten esimerkiksi Kakolanmäen vanhaan vankilarakennukseen, joka on muutettu nykyaikaiseksi kulttuuri- ja vapaa-ajan alueeksi, sekä Turun arvokkaaseen puutaloalueeseen, joka on Unescon maailmanperintökohde.

Varsinais-Suomi tarjoaa myös hyviä mahdollisuuksia ulkoiluun ja luontoon tutustumiseen. Alueella on useita kansallispuistoja, kuten Kurjenrahkan kansallispuisto ja Archipelago National Park, joissa voi nauttia retkeilystä, patikoinnista ja luonnon kauneudesta.

Varsinais-Suomi on maakunta, joka sijaitsee Saaristomeren rannikolla ja saarissa. Varsinais-Suomessa on enemmän kesämökkejä kuin missään muussa Suomen maakunnassa. Varsinais-Suomi muodostuu 27 kunnasta, joista 12 on kaupunkeja, joihin kuuluu mm. Salo ja Kaarina.

Varsinais-Suomen liitto

Varsinais-Suomen kunnat

Auran kunta
Kaarinan kaupunki
Kemiönsaaren kunta
Kosken TL kunta
Kustavin kunta
Laitilan kaupunki
Liedon kaupunki
Loimaan kaupunki
Marttilan Kunta
Maskun kunta
Mynämäen kunta
Naantalin kaupunki
Nousiaisten kunta
Oripään kunta
Paimion kaupunki
Paraisten kaupunki
Pyhärannan kunta
Pöytyän kunta
Raision kaupunki
Ruskon kunta
Salon kaupunki
Sauvon kunta
Someron kaupunki
Taivassalon kunta
Turun kaupunki
Uudenkaupungin kaupunki
Vehmaan kunta