Kuopio

Kuopio

Kuopio tori

Kuopio, Suomen kaupunki, joka sijaitsee kauniin Kallaveden rannalla, on tunnettu niin luonnonkauneudestaan kuin vilkkaasta kulttuurielämästäänkin. Kaupunki tarjoaa asukkailleen ja vierailijoilleen monipuolisia mahdollisuuksia niin luonnonystäville kuin kulttuurin harrastajillekin. Kuopion keskusta-alueella voi ihailla kauniita jugend- ja empiretyylisiä rakennuksia, nauttia ostosmahdollisuuksista ja herkutella paikallisilla herkuilla, kuten kuuluisalla kalakukolla. Kaupungin sydämessä sijaitsee myös upea tori, jolla käy vilkas kauppatoiminta erityisesti kesäisin.

Luonnonystävät voivat tutustua Kuopion ympäristöön lukuisilla ulkoilureiteillä ja patikkapoluilla. Kallaveden rannat tarjoavat upeita maisemia ja mahdollisuuksia monenlaiseen vesiliikuntaan. Talvisin Kuopio muuttuu hiihtäjien ja luistelijoiden paratiisiksi, ja alueella on useita hiihtolatuja ja luistelukenttiä.

 • Kuopion museo: Kuopion museo sijaitsee kaupungin keskustassa ja esittelee alueen historiaa aina esihistoriasta nykypäivään asti. Museossa on vaihtuvia näyttelyitä sekä pysyvä näyttely Kuopion ja Pohjois-Savon historiasta.
  Verkkosivut: [Kuopion museo]
 • Kuopion taidemuseo: Taidemuseo esittelee kotimaista ja kansainvälistä nykytaidetta sekä Pohjois-Savon alueen omia taiteilijoita. Museossa järjestetään vaihtuvia näyttelyitä ja tapahtumia.
  Verkkosivut: [Kuopion taidemuseo]
 • Kuopion kaupunginteatteri: Kaupunginteatteri tarjoaa laadukkaita teatteriesityksiä monipuolisesti eri genreistä, kuten draamasta komediaan ja musikaaleihin. Teatteri toimii myös aktiivisena kulttuurin edistäjänä järjestämällä erilaisia tapahtumia ja näytöksiä.
  Verkkosivut: [Kaupunginteatteri]
 • Puijon torni: Puijon torni on Kuopion tunnetuin maamerkki, josta avautuu upeat näkymät yli kaupungin ja Kallaveden. Tornissa toimii myös ravintola, ja se on suosittu vierailukohde niin paikallisten kuin turistienkin keskuudessa.
  Verkkosivut: [Puijon torni]
 • Rauhalahden kartano: Rauhalahden kartano on historiallinen kartanorakennus, joka toimii nykyään hotellina ja kulttuurikohteena. Kartanon alueella voi tutustua vanhaan kartanomiljööseen ja nauttia esimerkiksi kartanoravintolan palveluista.
  Verkkosivut: [Rauhalahden Kartano]

Suurimpia tapahtumia

Kulttuurikohteita

 • Kuopion museo: Kuopion museo sijaitsee kaupungin keskustassa ja esittelee alueen historiaa aina esihistoriasta nykypäivään asti. Museossa on vaihtuvia näyttelyitä sekä pysyvä näyttely Kuopion ja Pohjois-Savon historiasta.
  Verkkosivut: [Kuopion museo]
 • Kuopion taidemuseo: Taidemuseo esittelee kotimaista ja kansainvälistä nykytaidetta sekä Pohjois-Savon alueen omia taiteilijoita. Museossa järjestetään vaihtuvia näyttelyitä ja tapahtumia.
  Verkkosivut: [Kuopion taidemuseo]
 • Kuopion kaupunginteatteri: Kaupunginteatteri tarjoaa laadukkaita teatteriesityksiä monipuolisesti eri genreistä, kuten draamasta komediaan ja musikaaleihin. Teatteri toimii myös aktiivisena kulttuurin edistäjänä järjestämällä erilaisia tapahtumia ja näytöksiä.
  Verkkosivut: [Kaupunginteatteri]
 • Puijon torni: Puijon torni on Kuopion tunnetuin maamerkki, josta avautuu upeat näkymät yli kaupungin ja Kallaveden. Tornissa toimii myös ravintola, ja se on suosittu vierailukohde niin paikallisten kuin turistienkin keskuudessa.
  Verkkosivut: [Puijon torni]
 • Rauhalahden kartano: Rauhalahden kartano on historiallinen kartanorakennus, joka toimii nykyään hotellina ja kulttuurikohteena. Kartanon alueella voi tutustua vanhaan kartanomiljööseen ja nauttia esimerkiksi kartanoravintolan palveluista.
  Verkkosivut: [Rauhalahden Kartano]