VW:n lava-autossa voi yöpyä vaikka perhe –Seikkailuvarustus saatavilla kohta myös Suomessa

Eteläafrikkalainen Alu-Cab virittää tavallisesta pick-upista täysin varustellun retkeilyauton.

Valmis seikkailuun. Eteläafrikkalainen Alu-Cab rakentaa Volkswagen Amarokista täysverisen seikkailuauton, jossa voi periaatteessa asua vaikka viikkokaupalla tiettömien taipaleiden takana. Tommi Aitio

Moninaiset maasturien, farmarien ja pienempienkin kiesien katoille pystytettävät telttaratkaisut ovat yleistyneet ja useimpia niistä vaivaa kantavuusongelma: milloin auton katto tai rakenteet eivät kestä kuin yhden ihmisen painon, milloin teltan oma kantavuus jää alamittaiseksi edes pariskunnan retkeilykäyttöön – puhumattakaan koko perheen yöpymisestä katolla.

Kapkaupungissa Etelä-Afrikassa toimiva Alu-Cab on selättänyt ongelman kokonaisvaltaisemmalla ratkaisulla. Se ottaa lähtökohdaksi Volkswagenin uudistuneen Amarok-lava-auton, rakentaa lavan ylle alumiinikehikon ja pystyttää perhekokoisen teltan koko komeuden päälle.

Nopeaa. Majoitustilat nousevat käyttövalmiuteen alle minuutissa, lupaa Amarokin lisävarustelun toimittava Alu-Cab. Tommi Aitio 

Tämä on mahdollista ennen kaikkea siksi, että uuden Amarokin kattokantavuus on peräti 350 kiloa, kertoi Alu-Cabin edusmies Etelä-Afrikan Grabouw’ssa Volkkarin lanseeratessa Amarokia kansainväliselle lehdistölle. Alu-Cab toi paikalle oman taidonnäytteensä, joka herättikin laajaa huomiota.

Se on ennen kaikkea uskottava. Valmistaja puhuu seikkailuautosta, ja sellaiselta matkailukäyttöön tuunattu Amarok todellakin vaikuttaa. Autolla itsellään pääsee jokseenkin kaikkialle ja kahlaa vaikka matalan järven yli vastarannalle eikä liiemmin haittaa vaikka reitin varrelta puuttuisi pätkä tietä, sillä uuden Amarokin maastokyvykkyys on tämän bisneksen parhaimmistoa.

Pätevien makuutilojen ohella Alu-Cabin Amarokissa on keittiö ja mojovasti kuljetustilaa varusteille. Pitkähyttiseen kabiiniin mahtuu viisi ihmistä.

Tilaa on. Teltassa on avaruutta paitsi yöpyjille myös tavaroille. Kätevä pöytä laskeutuu käyttökuntoon vaikka aamukahveja varten.   Tommi Aitio  

Telttaan ei ehkä ihan viittä seikkailijaa mahdu, mutta kaksi aikuista ja pari pienempää lasta kylläkin. Teltan erikoisuus on käännettävä pöytä, jolla voi nauttia aamiaisen tai jonka päälle viritetään läppäri ja katsotaan illan ratoksi suoratoistopalveluiden parhaat seikkailuelokuvat. Myös telttakankaaseen on ommeltu reilusti säilytyspussukoita.

Teltan pystyttäminen ei käy ihan yhtä nopeasti kuin esimerkiksi Land-Rover Defenderin Van Life -retkeilyversiossa, mutta alle minuutissa pääsee unille myös seikkailu-Amarokin katolla.

Tien päälle lähdettäessä teltta pakkautuu nätiksi matalaksi paketiksi auton katolle. Ja kun leiriydytään paahtavan auringon alle, paketista paljastuu yöpymistilojen ohella avara aurinkosuojavarjo.

Mietittyä. Säilytysratkaisut on mietitty loppuun asti. Lavalle on rakennettu näppärä liukulokeristo, jonka päälle jää vielä runsaasti kuljetustilaa krouvimmalle tavaralle. Tommi Aitio 

Amarokin lavalle Alu-Cab on rakentanut kätevän liukulokerikon. Sen päälle jää vielä runsaasti kuljetuskapasiteettia harrastusvälineille. Hyvinvarusteltu kyökki löytyy auton kylkeen integroituna.

Alumiinin käytöstä huolimatta modifikaatiot lisäävät merkittävästi auton kokonaispainoa. Siksi Alu-Cab on vahvistanut myös Amarokin alustaa, joten kokonaisuus on pelkkää lisävarustelua ja tuunaamista kokonaisvaltaisempi suoritus.

Eteläafrikkalaisfirman edustaja lupaa, että seikkailuvarustus tulee saataville myös Suomessa täkäläisille Amarok-piloteille.Lähde:Tekniikka & Talous