Verottajalta vakava muistutus 100 000 suomalaiselle: Näin voit vielä välttää kalliin lisälaskun

Verottajalta vakava muistutus 100 000 suomalaiselle: Näin voit vielä välttää kalliin lisälaskun

Jos eläkkeen verokorttia ei tee ajoissa, eläkkeestä pidätetään 40 prosenttia veroa, verottaja muistuttaa.

Kun eläkkeelle jääminen on ajankohtaista, eläketuloa varten täytyy tehdä itse uusi verokortti. Verottaja arvioi, että tänä vuonna vanhuuseläkkeelle siirtyy noin 100 000 suomalaista.

”Uuden elämäntilanteen myötä myös verokortti pitää päivittää ajan tasalle. Jos eläkkeen verokorttia ei tee ajoissa, eläkkeestä pidätetään 40 prosenttia veroa”, ylitarkastaja Heikki Koskela kertoo Verohallinnon verkkosivuilla.

Eläketulon verokortti kannattaa tehdä heti, kun on saanut eläkepäätöksen. Verottajan mukaan uuden verokortin tekeminen onnistuu helpoiten OmaVero-verkkopalvelussa.

Eläkkeen verokorttia ei tarvitse lähettää eläkkeen maksajalle, vaan Verohallinto lähettää tiedot automaattisesti eteenpäin.

Vuodelle 2023 työeläkkeisiin tuli 6,8 prosentin indeksikorotus. Koskela kertoo, että indeksikorotus on valmiiksi huomioitu verokortilla. Hänen mukaansa eläkkeiden korotus ei merkittävästi vaikuta läheskään kaikkien eläkeläisten veroprosentteihin.

”Valtaosalla eläkeläisistä indeksikorotuksen vaikutus veroprosenttiin on puolen prosenttiyksikön luokkaa. Vasta noin 4000 euroa kuukaudessa eläkettä saavilla vaikutus veroprosenttiin on niin iso, että se selvästi nostaa heidän veroprosenttiaan”, Koskela kertoo. Lähde: Te