Kemin ympärivuotisen lumilinnan yhteyteen rakennetaan lumilabyrintti, tuubimäki ja curling-rata – talvipuisto on avoin kaikille

Kemin talvipuisto avataan maanantaina ja se on kaikille maksuton. Katettua lumilinnaa ei rakenneta tänä vuonna.

Etualalla siniseen toppatakkiin ja pipoon pukeutunut nainen Noora Barria. Hänen taustallaan näkyy luminen labyrintti ja valkoisia isoja rakennuksia.
Kemin matkailun yhteys- ja kehityspäällikkö Noora Barria toivoo, että talvipuistossa kävijät käyttävät sen vieressä sijaitsevan ympärivuotisen lumilinnan palveluja. Kuva: Laura Valta / Yle
Jarno Tiihonen 

Kemin ympärivuotisen Lumilinnan yhteyteen rakennetaan talvipuisto. Mansikkanokan alueelle rakentuu talvisia leikkejä varten muun muassa lumilabyrintti, tuubimäki ja curling-rata. Maanantaina avattava puisto on kaikille avoin.

– Tämä alue on kaikille maksuton. Vieressä on päärakennus, jonne pääsee lämmittelemään ja kahvioon, kertoo Kemin Matkailun yhteys- ja kehityspäällikkö Noora Barria.

Kemissä ei rakenneta tänä vuonna katettua lumilinnaa, joka on ollut maksullinen myös paikallisille ihmisille. Luonnollisesti myös talvipuistosta kertyy matkailuyhtiölle kuluja.

– Menee tähän vähemmän rahaa kuin katettuun lumilinnaan. Katetun tilan rakentaminen on vaikeampaa ja kalliimpaa. Lisäksi lumiveistokset vaativat työporukan tuomisen tänne, Barria vertaa.

Toisaalta matkailun toiveissa on kuitenkin saada myös tuloja ympärivuotisesta linnasta.

– Sinne on edelleen pääsymaksu ja tokihan me toivomme, että ravintolan ja kahvilan palveluja käytetään, Barria sanoo.

Talvipuisto on avoinna joka päivä 10.00–20.00 välisenä aikana. Aukioloaika tarvitaan, koska aluetta on lumisateiden vuoksi pidettävä kunnossa.Lähde:Yle