Matkailujäänmurtaja Sampo aloittaa jälleen risteilyt lähes kuukauden tauon jälkeen – konevika on saatu korjatuksi

Kemin matkailun vetonaulan rikkoutuminen juuri joulusesongin alla oli iso takaisku matkailuyhtiölle. Korjauksen aikana turistit ovat päässeet jäiselle merelle vara-aluksella.

Kemin matkailun jäänmurtaja Sampo Veitsiluodon satamassa.
Sampo aloittaa risteilyt jäisellä Perämerellä jälleen torstaina. Risteilyjä tehdään kuutena päivänä viikossa pääsiäislauantaihin asti. Kuva: Juuso Stoor / Yle
Pirkko Kukko-Liedes 

Matkailujäänmurtaja Sampo pääsee jälleen aloittamaan risteilyt Kemin edustalla. Sampoon lähes kuukausi sitten tullut konevika on juuri saatu korjatuksi ja alus on valmiina liikennöimään.

Risteilyohjelmassa on suunnitellut välipäivät tiistaina ja keskiviikkona, ja seuraavat asiakkaat Sampolle tulevat torstaina.

Jäänmurtaja rikkoutui juuri jouluristeilyjen alla. Satoja matkailijoita koskeneita perumisia ehti jo tulla, mutta muutamassa päivässä Kemiin saatiin Turusta vara-alus, joka on vienyt matkailijoita risteilylle ja jääkelluntaan. Turistit ovat päässeet tutustumaan myös Sampoon.

Risteilyjen perumisista, vara-aluksella kuljetetuille turisteille annetuista alennuksista sekä murtajan korjaamisesta on aiheutunut Kemin Matkailu Oy:n mukaan useiden satojentuhansien eurojen menetys.

Sampon risteilykausi jatkuu pääsiäislauantaihin asti. Lähde:Yle