Matkailutoimittajien Kilta: Majatalosta majataloon -retkipaketti Nurmeksessa on vuoden matkailukohde Suomessa

Vaellus alkaa Valtimolta Puukarin Pysäkiltä ja päätyy Laitalan Lomien kautta Majatalo Pihjalapuuhun Nurmeksen Salmenkylään.
Majatalo Puukarin Pysäkin yrittäjä Anni Korhonen
Majatalosta majataloon -retki käynnistyy Puukarin Pysäkiltä Valtimolta. Kuvassa on yrittäjä Anni Korhonen. Kuva: Jukka Eskanen / Yle         Jouki Väinämö 

Matkailutoimittajien Kilta on valinnut Majatalosta majataloon -retkipaketin Nurmeksesta vuoden matkailukohteeksi Suomessa.

Vaellus alkaa Valtimolta Puukarin Pysäkiltä ja päätyy Laitalan Lomien kautta Majatalo Pihlajapuuhun Nurmeksen Salmenkylään.

Päivämatkat ovat 20–30 kilometriä. Talvella matka taittuu hiihtäen, kesällä pyörällä tai meloen. Retkiä järjestää pohjoiskarjalainen matkatoimisto ja ohjelmapalvelujen tuottaja Äksyt Ämmät.

Matkailutoimittajien valinta vuoden ulkomaan kohteeksi on La Gomera Kanariansaarilla. Kanarian toiseksi pienin saari tunnetaan muassa kansallispuistostaan ja lukuisista vaellusreiteistään.

Palkinnot jaettiin Helsingin Matkamessuilla torstaina.

Matkailutoimittajien Kilta on matkailualaa seuraavien ammattikirjoittajien ja kuvaajien yhdistys, jossa on noin 100 jäsentä. Yhdistys on perustettu vuonna 1969. Lähde: Yle