Asuntoauto kuin unelma – Mersun tekniikka, sisällä saarekesänky, lattialämmitys ja jätti-tv

Liikkuva koti. Carthagon edustusmalli tarjoaa tilaa ja tyyliä kahdelle tai neljälle elämästänautiskelijalle. Kuva Kimmo Haapala

Oma satelliittiyhteys mahdollistaa etätyöskentelyn missä tahansa.

Helsingin Caravan-messuja vietetään tänä viikonloppuna kolmen vuoden tauon jälkeen.

Siellä esiteltyjen asuntovaunujen ja -autojen ehdotonta luksuskärkeä edustaa vuodesta toiseen käsinrakennettu Concorde Centurion.  Lähes 900 000 euron lottopottiunelmia lipuu Euroopassa vain muutama.

Sitä hieman lähempänä maanpintaa rullaa toinen edustustason liner, Carthago E Line 64 XL QB. Uutuusmallin alkaen-hinta asettuu ”vain” tasoon 266 565 euroa.

Sillä saa harvinaisen tyylikkään, avaran, saarekevuoteisen, 8,99 metriä pitkän matkailulaivan, jonka jokainen yksityiskohta on viimeistelty hyvällä maulla. Ajoon tarvitaan C1-kortti.

On miellyttävää nahkaa, lämmintä puuta ja kirkkaita valoja ja peilipintoja. Olohuoneessa on piiloon laskeutuva 40 tuuman televisio.

Mercedes-Benzin alustalle rakennettu matkailuauto hyödyntää myös Mercedeksen moottoria, vaihteistoa ja ajoavustinjärjestelmiä. Matkustus- ja makuupaikkoja on neljälle.

Ajettavuuteen on panostettu. Autossa on Mercedeksen moottorin ja automaattivaihteiston lisäksi valmistajan henkilöautoista tuttua ajoavustus- ja turvatekniikkaa.Kuva Kimmo Haapala

Kaikki valaisu, ajovaloja myöten, toimii kirkkailla ja vähän sähköä kuluttavilla ledeillä. Maahantuojan mukaan autolla pärjää talvikelissäkin kolmesta viiteen vuorokautta luonnon helmassa, vailla maasähköjä. Hyvä eristys, dieselillä toimiva lattialämmitys ja lämpimissä tiloissa olevat vesisäiliöt mahdollistavat neljän vuodenajan matkailun.

Oman satelliittiantennin ansiosta etätyöskentely-yhteydet pysyvät kunnossa myös perusverkkojen kuulumattomissa.Lähde:KL