Perusperhe matkalle – Tällaisen matkailuajoneuvon suomalainen valitsee

Matkailuautot kiinnostavat. Helsingin Messukeskuksessa tammikuussa samanaikaisesti pidetyillä Matka- ja Caravan-messuilla vieraili yli 50 000 kävijää.  Kuva: Kimmo Haapala 
Laajan matkailuautotarjonnan lisäksi pienemmät retkeilyautot kiinnostavat.

Jos mielikuvat karavaanarielämästä tuoksuvat ummehtuneelta lasikuitukopilta, kannattaa ajatuksia päivittää 2000-luvun tälle vuosikymmenelle.

Takavuosia hallinneiden asuntovaunujen sijaan matkailuautot ovat jo vuosia olleet vaunuja kysytympiä. Tällä hetkellä vain noin yksi kolmesta matkailuajoneuvojen ensirekisteröinnistä kohdistuu matkailuvaunuihin, joskin niiden menekissä on juuri nyt taas nousua.

Uusia vaihtoehtoja suomalaisen perusperheen perusmatkailuautoksi löytyi kosolti Helsingin Messukeskuksessa kolmen vuoden tauon jälkeen järjestettyjen Caravan-messujen laajasta tarjonnasta. Tyyppiesimerkiksi sopii Caravans Internationalin Elliot-sarjan uusimmat mallit.

Perhe kyytiin. Ford Elliot 67 P sopii neljälle.Kuva: Kimmo Haapala 

Tyylikkään risteilijän pohjana on Fordin alusta ja sen 170-hevosvoimainen voimalinja, jonka päälle on rakennettu useita erilaisia vaihtoehtoja.

67 P:n sallittu henkilömäärä on neljä, mutta oikeasti auto soveltuu kahden nautiskelijan matkailuun. Alkaen-hinta on 75 240 euroa.

74 XT on puoli-integroitu malli alaslaskettavalla parivuoteella. Se sopii suuremmallekin perheelle. Siinä on matkustusistuimet viidelle ja vuoteet kuudelle. Oleskelutilaan mahtuu vielä pari kaveria. Hinnat lähtevät 77 840 eurosta.

90 M on retrohenkisellä ”otsakuplalla” varustettu, ison parivuoteen ja kahden hengen yläparvivuoteen alkovimalli. Sen alkaen hinta on 77 710 euroa.

Tältähän ne takavuosina näyttivät. Ylhäälle sijoitettu alkovi on edelleen pätevä ratkaisu vuodepaikkoja tarvittaessa – ja lasten ikuinen suosikkipaikka. Kuvassa Ford Elliot 90 M.Kuva: Kimmo Haapala Lähde:KL