Vakuutusyhtiöstä varoitus suomalaiskoteihin: Ikävä ilmiö voi rikkoa ilmalämpöpumpun ja aiheuttaa kalliit tuhot

Vakuutusyhtiö varoittaa suomalaiskoteja sahaavan lämpötilan vaikutuksista.

Pakkassää ja edestakaisin sahaavat lämpötilat voivat aiheuttaa suomalaiskodeissa yllättäviä omaisuusvahinkoa, varoittaa Pohjola Vakuutus. Varovaisuutta kannattaa noudattaa varsinkin silloin, jos lämpötilat muuttuvat merkittävästi.

Pohjolan Vakuutuksen mukaan ilmalämpöpumput ovat rikkoutumisherkkiä erityisesti talvisin tapahtuvien lämpötilavaihteluiden aikaan.

”Kotitalouksien yleisimmät ja kustannuksiltaan suurimmat pakkasen aiheuttamat omaisuusvahingot ovat tyypillisesti jäätymisestä aiheutuvat putkirikot”, kerrotaan Pohjola Vakuutuksen verkkosivuilla.

Voi tulla jopa kymmenientuhansien eurojen suuruinen vesivahinko, jos putket jäätyvät liian matalan huonelämpötilan vuoksi ja pakkasen lientyessä jäätyneet putket halkeavat lämpölaajenemisen seurauksena.

”Näemme selvän piikin talven vahinkomäärissä etenkin silloin, kun lämpötilavaihtelut ovat suuria. Varmin tapa jäätymisestä aiheutuvien putkirikkojen ennaltaehkäisyyn on huolehtia kiinteistön riittävästä peruslämmöstä”, korvauspäällikkö Sini Kujala kertoo OP:n verkkosivuilla.

Hieman yllättävä tilasto on Pohjola Vakuutuksen mukaan sisätiloissa pakkassäällä aiheutuvat omaisuusvahingot. Yksi yleinen syy löytyy pakkasen jähmettämästä tai vioittamasta autotallin ovesta, joka joudutaan jättämään olosuhteiden pakosta sulkematta.

”Jos jäätynyt autotallin ovi on suinkin mahdollista sulkea naapurin tai kaverin avustuksella, niin siihen kannattaa ilman muuta pyrkiä. Pahimmassa tapauksessa pakkanen voi aiheuttaa vesiputkien jäätymisen autotallin oven jäädessä auki”, Kujala kertoo. Lähde:Te