Asiantuntija neuvoo: Näillä yksinkertaisilla keinoilla voit pienentää merkittävästi autosi bensalaskua

Liikenneturva muistuttaa, että on taloudellisesti kannattavaa laskea ajonopeutta ja huolehtia oikeista rengaspaineista.

Liikenneturvan mukaan ”tarkan markan kuski saa hyvän tuloksen taloudellisesta ajosta”, kun kiinnittää huomion sekä renkaiden paineeseen että ajonopeuteen.

”Varsinkin korkeissa nopeuksissa ajonopeuden laskulla voidaan saada aikaan polttoainesäästöjä. Taloudellisuuden lisäksi ajonopeuden lasku on myös lisää turvallisuutta”, kerrotaan Liikenneturvan verkkosivuilla.

Autoilusta voi tehdä taloudellisempaa myös varmistamalla, että rengaspaineet ovat kunnossa.

”Jos rengaspaineet ovat vajaat, voi polttoaineen kulutus kasvaa jopa 3–6 prosenttia. Myös auton hallinta ääritilanteessa vaikeutuu ja renkaan elinikä lyhenee”, tiimipäällikkö Tomi Niemi kertoo Liikenneturvan verkkosivuilla.

Liikenneturva kehottaa tarkistamaan rengaspaineet vähintään kerran kuukaudessa tai ajoneuvon valmistajan suositusten mukaisesti.

”Nopeusrajoitus on suurin sallittu nopeus ja on täysin hyväksyttävää ajaa sitä hitaammin, erityisesti jos olosuhteet niin vaativat. Kannattaa myös muistaa, että moottoriteiden vieressä kulkee yleensä myös matalammalla nopeusrajoituksella varustettu tie”, kerrotaan Liikenneturvasta. Lähde:Te