Lennot Vaasasta Tukholmaan käynnistyvät jo huhtikuun alussa

Lentoja operoiva SAS kertoi aiemmin aloittavansa lennot Vaasan ja Tukholman välillä kesällä, mutta lennot käynnistyvät jo aiemmin.
SAS-Flybe plan på Vasa flygplats.
Vaasasta Tukholmaan pääsee lentäen huhtikuun alusta lähtien.  Kuva: Yle/Antti Kuusiniemi  ULLA KUIVASMÄKI

Lentoyhteys Vaasasta Tukholmaan käynnistyy odotettua aiemmin. Lentoyhtiö SAS ilmoitti aiemmin käynnistävänsä lennot Vaasan ja Tukholman välillä kesällä, mutta nyt lennot käynnistyvätkin jo huhtikuun alussa. Ensimmäinen lento lähtee 3.huhtikuuta.

Viikko ennen pääsiäistä ja viikko pääsiäisen jälkeen lennetään kolmesti viikossa. Viikosta 16 eteenpäin lentoja on viisi viikossa.

SAS operoi Vaasa–Tukholma -yhteyden CRJ-900-suihkukoneella, johon mahtuu 90 matkustajaa. Lentoaika on 45 minuuttia.

– Vaasan lentoyhteyksien kysyntä on vahvassa kasvussa, perustelee lentojen aikaistamista SAS:n Euroopan myyntivastaava Niko Ek.

Vaasanseudulla ollaan iloisia lentojen aikaistumisesta

– Tämä on erittäin tervetullut ja odotettu uutinen. Alueen teollisuus ja elinkeinoelämä tarvitsevat Tukholman yhteyttä Helsingin lisäksi, sanoo Pohjanmaan kauppakamarin johtaja Mikael Hallbäck.

Vaasassa uskotaan lentojen kiinnostavan sekä yrityksiä että lomamatkustajia.

– Tämä on iloinen asia, että SAS avaa jälleen lennot Tukholma Vaasa välillä käynnsityvät jo huhtikuussa. Kaivattu päätös joka koskettaa monia sekä liikematkailussa että yksityismatkailun puolella, sanoo puolestaan Visit Vaasan toimitusjohtaja Max Jansson.Lähde: Yle