Vuokatista halutaan kehittää miljoonan yöpymisen matkailukeskus

Vuokatin Itärinteiden alueelle on kaavoitettu noin 3 000 majoituspaikan alue. Alueen infran rakentamiseen haetaan nyt noin kolme miljoonaa euroa EU-rahaa.

Havainnekuva Vuokatin itärinteiden kaava-alueesta.
Havainnekuva Vuokatin itärinteiden alueesta. Tavoitteena olisi keskus, josta pääsee suoraan suksilla rinteeseen. Kuva: Sotkamon kunta                            Tanja Heikkonen

Sotkamo haluaa lisää majoituskapasiteettia. Viime talven nuorten talviolympiapäivät osoittivat, että suurissa tapahtumissa majoituskapasiteetti paukkuu.

Sotkamon kunnanjohtaja Mika Kilpeläinen kertoo, että tavoitteena on miljoona rekisteröityä yöpymistä. Se olisi kaiken kaikkiaan noin 250 000 yöpyjää enemmän kuin esimerkiksi viime vuonna. Vuokatin Itärinteiden alueelle on kaavoitettu noin 3 000 majoituspaikan alue. Alueen infran rakentamiseen haetaan nyt EU-rahaa noin kolme miljoonaa euroa.

Kilpeläisen mukaan Vuokatinvaaran itärinteiden alue on jo valmiiksi kaavoitettu. Kaavan kuulutus tulee ajankohtaiseksi, jos hankerahoitus alueelle saadaan.

Kaikkiaan infran rakentaminen tulisi maksamaan noin 4,2 miljoonaa euroa. EU-rahoituksesta päätetään tiistaina 14. toukokuuta. Lähde:Yle