Tästä starttaa vuoden kovin hiihtolomakauden sesonki

Hiihtolomia vietetään ensin etelässä, viikkoa myöhemmin maan keskiosissa ja viimeisimpänä pohjoisessa.
Laskettelunopettaja Petteri Immonen opetti Verneri Aikkista Vihti Ski Centerissä viikonloppuna. Edessä laskee Aurora Aikkinen.
Laskettelunopettaja Petteri Immonen opetti Verneri Aikkista Vihti Ski Centerissä viikonloppuna. Edessä laskee Aurora Aikkinen.  Kuva: Kimmo Haimi          Jukka Koivula

Hiihtolomat alkavat eteläisimmässä Suomessa tänään maanantaina.

Rinnekeskusyrittäjä Sami Uotila Vihti Ski Centeristä kertoo, että hiihtokeskuksessa on varauduttu koululaisten tuloon.

”Olemme suunnitelleet hiihtolomakursseja koululaisille. Niitä on vetämässä monia hiihdonopettajia.”

Uotilan mukaan Vihti Ski Centerin hiihtokoulu palkittiin viime vuonna Suomen parhaana. Hiihtokoulussa tarjotaan alkeis- ja jatkokursseja sekä suksilla että laudalla laskemiseen. Lisäksi ohjelmistossa on myös murtomaahiihto-opetusta.

”Vuosittain käy niin, että meidän aktiivisimmat laskijat ovat hiihtolomaviikolla laskemassa jossain muualla; yleensä Keski-Suomessa, Pohjois-Suomessa, Skandinaviassa tai Keski-Euroopan Alpeilla”, Uotila kertoo.

”Heidän tilalleen tulee suuri määrä koululaisia. Asiakaskunta käytännössä vaihtuu suurelta osin hiihtolomaviikolla. Meillä ei koskaan ole hiihtolomaviikolla ruuhkaista, koska aktiiviharrastajat ovat muualla”, hän tähdentää.

Rinnekeskusyrittäjä <strong id="strong-86e476b6120bc40c05eda11e6a38524a">Sami Uotila</strong> Vihti Ski Centeristä odottaa suurta määrää koululaisia laskettelurinteisiin tällä viikolla.
Rinnekeskusyrittäjä Sami Uotila Vihti Ski Centeristä odottaa suurta määrää koululaisia laskettelurinteisiin tällä viikolla. Kuva: Kimmo Haimi

Perinteisen laskettelun lisäksi Vihti Ski Center tarjoaa eksoottisempiakin mäenlaskutapoja.

”Täällä on tuubimäki, jossa lasketaan pulkkamäkityylisesti renkailla. Sen lisäksi on pomppulinnamaailmaa ja vaijeriliukua”, Uotila vinkkaa.

Etelä-Suomen hiihtolomat alkoivat tänään.
Etelä-Suomen hiihtolomat alkoivat tänään.  Kuva: Kimmo Haimi

Keski-Suomessa hiihtolomaviikot alkavat viikkoa myöhemmin, viikolla 9, ja Pohjois-Suomessa viikolla 10.

Jämsän Himoksella Keski-Suomessa on kuitenkin vilkasta jo tällä viikolla.

”Tästä starttaa meidän vuoden kovin sesonki, joka jatkuu aina pääsiäiseen saakka. Kuitenkin viikot 8 ja 9 ovat selkeästi parhaat”, Himos-Yhtiöt Oy:n liiketoimintajohtaja Jouni Ojala toteaa.

Himoksen asiakkaista suurin osa on eteläsuomalaisia.

”Tämä on ensimmäinen isompi, vähän laajempi hiihtokeskus, joka tulee vastaan kun Etelä-Suomesta lähdetään ajamaan kohti pohjoista”, Ojala sanoo. Lähde: MT