Päiväristeilyt ovat monen talvilomalaisen suosiossa

Hiihtolomalla saa tehdä muutakin kuin hiihdellä. Lyhyet laivareissut ovat koululaisten talvilomaviikoilla hyvin suosittuja.
Espoolaiset Eino, Eevi ja Oona Sahanne pehmoleluineen Turun terminaalissa.
Eino, Eevi ja Oona Sahanne saapuivat Viking Linen Turun-terminaaliin pehmolelujensa kanssa. Kuva: Lassi Lähteenmäki / Yle  Lassi Lähteenmäki 

Espoolainen Jenny Sahanne matkustelee mielellään lastensa kanssa. Koululaisten talvilomaviikolla matka suuntautui Turun kautta merelle ja ruotsinlaivan kyytiin.

EinoEevi ja Oona Sahanne lähtivät innolla mukaan, mutta pienellä lisämausteella. Lasten selkäreppuihin oli pakattu parisenkymmentä pehmolelua matkalle seuraksi.

Perhe saapui Turun satamaterminaaliin jo hyvissä ajoin, ja lapsilla tunnin mittainen odotus sujui hyvin pehmoleluja asetellessa terminaalin sohvalle.

Jokaisella pehmolelulla on tietysti oma nimi ja tarina siinä taustalla.

Laiva täyttyy reissaajista

Viking Glory kulkee aamuisin Turusta Ahvenanmaan kautta Tukholmaan. Moni matkaaja kääntyy Maarianhaminassa illaksi takaisin Turkuun.

Lähdön hetki lähestyy, ja terminaali täyttyy matkailijoista. Lomaviikon takia reissaajia on runsaasti arkiaamunakin.

Viking Linen Turun terminaalipäällikkö Priska Alankoja kertoo, että vaikka laivoilla onkin nyt tungosta, tilaakin vielä löytyy.

Tällä viikolla koulujen lomaa on vietetty Uudellamaalla, Varsinais-Suomessa ja Satakunnassa. Näistä maakunnista risteilijöitä on tullut laivalle eniten.

Alankojan mukaan seuraavilla viikoilla vieraita odotellaan muualta Suomesta.

Turvallisuus on ykkösasia

Priska Alankoja muistuttaa, että laivalle tultaessa on hyvä tietää varustamon turvallisuusohjeet. Esimerkiksi teräaseita ei saa tuoda laivalle.

Mikroaaltouuneja, vedenkeittimiä tai muita omia ruoanvalmistuslaitteita ei kannata turvallisuussyistä myöskään tuoda laivalle.

Terminaalissa tehdään pistokokeita. Jos luvattomia esineitä löytyy, ne pitää jättää terminaaliin.

Lähiaikoina Turun terminaaliin asennetaan myös matkatavaroiden läpivalaisulinjasto.Lähde:Yle