Kylpylät ja uimahallit odottavat toiveikkaina talvilomaviikkoja – kysyntä on noussut pandemiaa edeltävälle tasolle, paikoin suuremmaksikin

Tavallista kovempiin asiakasmääriin varaudutaan muun muassa aukioloaikoja pidentämällä.
VesiVeijarin sisäaltaita.
Kokkolan Uintikeskus VesiVeijarissa voi suorittaa lomaviikolla uintimerkkejä. Kuva: Raila Paavola / Yle      Iiina Kluukeri 

Maakunnan uimahallit ja Kalajoen Hiekkasärkkien kylpylä SaniFani ovat varautuvat koviin asiakasmääriin talvilomaviikoilla. Useissa kohteissa on palattu jo pandemiaa edeltäviin käyntimääriin tai sen ylikin.

SaniFanista arvioidaan, että kylpylän kävijämäärät ainakin tuplaantuvat lomaviikoilla. Ruuhkiin on varauduttu laajentamalla aukioloaikoja.

– Odotettavissa on tärkeät sesonkiviikot, vaikka kesä onkin pääsesonki. Päiväkävijämäärä nousee useisiin satoihin. Kerralla kylpylään mahtuu noin 250 henkeä mukavasti, kertoo palvelupäällikkö Anette Pudas.

Kokkolan Uintikeskus VesiVeijarissa odotetaan yli tuhatta vierailijaa päivässä. Jo tämän vuoden tammikuussa kävijämäärät ovat nousseet 50 prosenttia edellisvuoden tammikuuhun verrattuna.

Kävijälukemat lähteneet reippaaseen nousuun

Koronapandemian jälkeen ruuhkia on Kokkolassa ollut etenkin alkuilloissa arkena sekä viikonloppuisin.

– Alkuvuosi on ollut kiireinen. Tammikuussa uintikeskus on vetänyt jo 900–1 000 vesiliikkujaa päivässä ja noin 10 000 kävijää enemmän kuin vuosi sitten. Tahti vertautuu jo huippuvuoden 2019 aloitukseen. Keskuksessa vieraili vuonna 2019 yli 250 000 kävijää, palvelupäällikkö Jukka Luhtio huomauttaa.

Talvilomaviikolla kävijät jakaantuvat tavallista viikkoa tasaisemmin pitkin päivää, joten suuremmilta ruuhkilta vältyttäneen.

Kokkolan Uintikeskuksessa huomioidaan viikolla erityisesti lapset ja nuoret tuomalla altaille leluja ja välineitä sekä varaamalla enemmän ratoja perheille.

Lisäksi hallissa voi suorittaa uimamerkkejä.

Kustannusten ja sähkönhinnan noususta huolimatta Kokkolassa ei ole uintimaksuja nostettu. Edellisestä korotuksesta on vuosia, joten lähivuosina se on edessä. Kalajoella hintoihin tuli euron parin korotus alkuvuodesta.Lähde:Yle