Laskettelukeskusten yrittäjät toivovat, että paikalliset löytäisivät oman alueensa mäet – viimeisestä hiihtolomaviikosta odotetaan vilkasta

Itä-Suomen laskettelukeskuksissa on saatu nauttia otollisista hiihtolomakeleistä. Kolmatta hiihtolomaviikkoa vietetään viikolla 10.

Siilinjärven Kasurila
Monelle tutun Tahkon lisäksi Itä-Suomessa toimii useita pienempiä laskettelukeskuksia. Kuva Siilinjärven Kasurilasta. Kuva: Sami Takkinen / Yle         Ada Lassuri 

Suomessa on kahtena edellisenä viikkona vietetty hiihtolomia. Tänään maanantaina käynnistyi kolmas ja samalla viimeinen hiihtolomaviikko.

Lomaviikot ovat houkutelleet laskettelijoita laskettelukeskus Pääskyvuoreen Heinävedelle. Pääskyvuoren toimitusjohtaja Sebastian Katterin mukaan viikolla 8 paikalla oli paljon lomailijoita etelästä, kun taas viikko 9 oli turistien kannalta hieman hiljaisempi.

Viikolla 9 hiihtolomaa vietettiin muun muassa Jyväskylässä.

– Uskon, että Keski-Suomen porukka harvemmin eksyy tänne. Heidän mökkinsä taitavat olla läheltä omia laskettelupaikkoja, ja jos he matkustavat, niin he lähtevät pohjoiseen, sanoo Katter.

Toisena lomaviikkona vipinää mäkeen toivat paikalliset koululaisryhmät.

Yrittäjä Sebastian Katter Heinäveden Pääskyuorella
Pääskyvuoren toimitusjohtaja Sebastian Katterin mukaan elinkustannusten nousu ei juurikaan ole vaikuttanut laskettelukeskuksen kävijämääriin. Kuva vuodelta 2021. Kuva: Antti Karhunen / Yle

Katter odottaa viimeisestä lomaviikosta vilkasta. Tällä viikolla lomailuvuorossa ovat muun muassa itäsuomalaiset.

– Toivotaan, että ihmiset löytävät oman alueen mäet. Tällä hetkellä tiedossa on aurinkoista ja pakkasta noin 7 astetta, ja eihän siitä enää hiihtolomakelit parane.

Uusi laskettelukeskus avasi porttinsa

Vaikka laskettelukelit olivat otolliset myös Pohjois-Savossa, kaksi ensimmäistä hiihtolomaviikkoa eivät aiheuttaneet yleisöryntäystä Varkauden Vatuskilla. Laskettelukeskuksen yrittäjä Juha Karppolan mukaan eteläsuomalaisten hiihtolomaviikot eivät juurikaan näkyneet rinteissä.

Hän kuitenkin uskoo, että viimeisestä hiihtolomaviikosta tulee vilkkaampi. Lisäksi hän jakaa saman toiveen kuin Katter.

– Toivottavasti ihmiset eivät lähtisi kauemmas, vaan jäisivät Varkauteen.

Varkauden Vattuvuorella sijaitseva Vatuski aloitti toimintansa tammikuussa. Karppolan mukaan toiminta on lähtenyt hyvin käyntiin.

Hän ennakoi, että ensi kaudesta tulee nykyistä kautta parempi.

– Tämä oli aloituskausi, ja jouduimme tekemään paljon investointeja. Ensi kautena pyrimme tekemään uudistuksia, kuten kehittämään välinevuokraustoimintaa, sanoo Karppola. Lähde:Yle