Savonlinnan kentältä lennetään jälleen! Väliaikainen sopimus lennoista on voimassa lokakuuhun

Savonlinnan ja Helsingin väliset reittilennot alkoivat muutaman kuukauden tauon jälkeen 6. maaliskuuta.

Pieni lentokone Savonlinnan lumisella lentokentällä aamuhämärässä.
Kuva: Jouni Kirvesmies / Yle  Milka Krogerus Jouni Kirvesmies

Reittilennot Savonlinnan ja Helsingin välillä starttasivat jälleen 6. maaliskuuta.Aamuseitsemältä Savonlinnan kentältä lennolle lähti kolme matkustajaa. Savonlinnan vs. Elinkeinojohtaja Juha Turtiaisen mukaan vähäinen matkustajamäärä on alkukankeutta ja tulevaisuudessa lennoilla uskotaan olevan keskimäärin 10-20 matkustajaa.

– Uskon, että nämä lennot ovat erittäin tärkeitä tälle seudulle ja etenkin elinkeinoelämälle. Sanotaan, että jos kone on puoliksi täynnä niin silloin lento alkaa kannattamaan, kertoo maanantain lennolla kapteenina toiminut Juha Huttunen.

Lennot toteutetaan 30-paikkaisella koneella. Yhden paikan nappasi Olga Kirppu, joka omien sanojensa mukaan käyttää Savonlinna-Helsinki lentoyhteyttä noin kolmesti kuukaudessa työnsä takia.

– Pidän näitä lentoja erittäin tärkeinä, varsinkin nyt kun alkaa uusi työ Helsingissä, jossa pitää olla joka päivä tai ainakin joka viikko, Kirppu kertoo.

Lennot hoidetaan lokakuuhun asti väliaikaisella sopimuksella, minkä aikana lennot kilpailutetaan uudelleen. Sen jälkeen lentojen pitäisi olla turvattuna vuoteen 2025 saakka.

Lennot seisahtuivat joulukuussa, kun aiemman kilpailutuksen voittanut Transavia Baltika purki sopimuksen yksipuolisesti.

Vaalean toppatakkiin pukeutunut nainen hymyilee kameralle.
Olga Kirppu oli yksi matkustajista, jotka nousivat Helsinkiin suuntaavaan koneeseen. Kuva: Jouni Kirvesmies / Yle

Maapalvelutyöntekijä Joonatan Jääskeläisen aamu oli työntäyteinen, kun pitkän tauon jälkeen Savonlinnan kentällä otettiin vastaan asiakkaita ja valmisteltiin lentokone lentokuntoon.

– On aina juhlapäivä, kun päästään aloittamaan uuden operaattorin kanssa. Hyvä, että saatiin väliaikainen soppari, ennen kuin uuden kilpailutuksen kautta saadaan pidempi soppari.

Tulevana kesänä Savonlinnan kentällä on vilskettä myös charter-lentojen suhteen: Hollannista saapuu Savonlinnaan neljä tilauslentoa ja Saksan Frankfurtista myös neljä lentoa. Lähde.Yle