Verottajalta tuli vakava viesti kahdelle miljoonalle suomalaiselle – Kehottaa toimimaan heti

Verohallinto patistaa suomalaisia luopumaan paperisesta veroilmoituksesta.

Verohallinto kehottaa suomalaisia ottamaan käyttöön Suomi.fi-viestit. Jos ottaa käyttöön Suomi.fi-viestit, esitäytetty veroilmoitus tulee ainoastaan OmaVero-verkkopalveluun.

”Suomalaisilla on hyvät digitaidot ja edellytykset toimia sähköisesti. Kuitenkin vain noin miljoona suomalaista on tähän mennessä luopunut paperisesta veropostista. Lähetämme esimerkiksi verokortit ja esitäytetyt veroilmoitukset sellaisille henkilöille, jotka hoitavat veroasiansa OmaVerossa. Tämä maksaa yhteiskunnalle 4,5 miljoonaa euroa vuodessa”, kertoo OmaVeron tuoteomistaja Joonas Jarva Verohallinnon verkkosivulla.

Yli kolme miljoonaa suomalaista täydentää vuosittain veroilmoitustaan OmaVerossa, joten noin kaksi miljoonaa OmaVeron käyttäjää saa paperista veropostia.

Verohallinto kehottaa ottamaan Suomi.fi-viestit käyttöön nyt.

”Kun viestit ottaa käyttöön viimeistään 16. maaliskuuta, vuoden 2022 esitäytettyä veroilmoitusta ei enää lähetetä paperilla kotiin vaan asiakas saa sähköpostiinsa tiedon OmaVeroon tulleesta veroilmoituksesta”, kerrotaan Verohallinnon verkkosivulla.

Verohallinnon mukaan Tanskassa ja Norjassa sähköinen asiointi on oletus, eli paperipostia lähetetään vain erikoistapauksissa.

”Verohallinnon tavoitteena on, että Suomessakin sähköinen asiointi olisi oletus niille, jotka siihen kykenevät”, Jarva kertoo.

Suomi.fi-viestien käyttöönoton voi tehdä OmaVerossa, ja ohjeet löytyvät vero.fi:stä.Lähde:Te