Suomalaiset lomailevat yhä useammin kotimaassa ja se näkyy nyt myös matkavakuutuksissa

Lapin hanget houkuttelevat suomalaisia kevättalvella. Laskettelurinteessä myös kolisee.

Suomalaiset ovat alkaneet suosia matkailussaan kotimaan kohteita. OP Ryhmän kyselytutkimuksen mukaan 22 prosenttia suomalaisista matkailee ulkomaille aiempaa harvemmin. Lähes yhtä moni kertoo, ettei aio matkustaa ulkomaille enää ollenkaan.

Kotimaan matkailusta ovat nyt kyselyn mukaan innostuneet varsinkin naiset.

Kevättalven ykköskohde kotimaassa on Lappi. Tämä näkyy OP:n mukaan myös vahingonkorvaushakemuksissa, joissa kevättalven aikana korostuvat hoitoa ja tutkimusta vaativat tapaturmat.

”Parin viime vuoden aikana talven ja kevättalven vahinkomäärät ovat olleet korkeimmillaan viikosta 8 viikkoon 16”, sanoo Pohjola Vakuutuksen henkilöasiakkaiden henkilövakuutuksista vastaava Atte Erkamo tiedotteessa.

Tapaturmia sattuu varsinkin laskettelun ja hiihdon yhteydessä. Lasketteluvälineistä lumilauta vaikuttaa johtavan suksia useammin tapaturmaan.

Myös vamman laatu vaihtelee laskuvälineen mukaan. UKK-instituutin mukaan lumilautailijoille sattuu etenkin ranne-, kyynär-, olkapää- ja päävammoja. Suksilla laskijoilla vaarassa ovat polvet ja peukalon tyvinivel.

Vakuutusyhtiö muistuttaakin laskijoita tarkastamaan vakuutuksensa kattavuuden ennen rinteeseen lähtöä. Esimerkiksi merkittyjen rinteiden ulkopuolella laskemista tavallinen matkustajavakuutus ei kata.

Taloustutkimuksen OP Ryhmälle toteuttamaan verkkopaneelikyselyyn vastasi yhteensä 2 628 suomalaista, joiden ikä vaihteli 18–79 vuoden välillä.

lähde MT