Verottajalta tuli tärkeä muistutus lähes 500 000 suomalaiselle – Toimi heti

Verottaja muistuttaa, että kevään ensimmäinen esitäytettyjen veroilmoitusten määräpäivä on maanantaina.

 Palkansaajat saavat esitäytetyn veroilmoituksen OmaVero-verkkopalveluun maaliskuun ja huhtikuun vaihteessa.

Verohallinto muistuttaa, että maataloudenharjoittajien, toiminimiyrittäjien ja heidän puolisoidensa täytyy tarkistaa esitäytetty veroilmoitus henkilökohtaisista tuloista viimeistään ensi maanantaina 3. huhtikuuta.

Maataloudenharjoittajia, toiminimiyrittäjiä ja heidän puolisoitaan on noin 480 000.

”Esitäytetystä veroilmoituksesta kannattaa tarkistaa, ovatko veroilmoitukseen merkityt vähennykset oikein. Tarvitseeko koronavuosien jälkeen esimerkiksi tehdä muutoksia työhuone- tai matkakuluvähennykseen? Ja jos veroilmoituksesta puuttuu vähennys, johon vuonna 2022 oli oikeus, nyt on oikea hetki ilmoittaa tieto”, johtava veroasiantuntija Kirsi Tuunala kertoo Verohallinnon verkkosivuilla.

On myös mahdollista, että osa vuoden 2022 tuloista puuttuu esitäytetystä veroilmoituksesta.

”Jos on saanut vaikka vuokratuloa esimerkiksi asunnon tai veneen vuokraamisesta tai käynyt kauppaa kryptovaluutoilla, tiedot tuloista pitää lisätä veroilmoitukseen”, Tuunala kertoo.

Verohallinnon asiakkaan ei tarvitse tehdä mitä, jos kaikki tiedot ovat esitäytetyllä veroilmoituksella oikein.

Palkansaajat saavat esitäytetyn veroilmoituksen OmaVero-verkkopalveluun maaliskuun ja huhtikuun vaihteessa, ja niiden täydentämisen määräpäivät ovat toukokuussa.

Toiminimiyrittäjien pitää täyttää henkilökohtaisen esitäytetyn veroilmoituksen lisäksi myös elinkeinotoiminnan veroilmoitus. Maatalousyrittäjillä taas on täytettävänä maatalouden veroilmoitus ja monilla maatalousyrittäjillä myös metsätalouden veroilmoitus. Niiden kaikkien eräpäivä on ensi maanantaina.

Verohallinto varoittaa huijaussivustosta, jonka mainoslinkki on tullut hakutuloksiin, jos on hakenut hakukoneella OmaVeroa.

OmaVeroon ei kannata mennä hakukoneen kautta, vaan kirjoittamalla palvelun osoite www.omavero.fi suoraan selaimen osoiteriville. OmaVeron osoitteen voi myös tallentaa selaimen kirjanmerkkeihin tai suosikkeihin.

”Verohallinnon nimissä on kuluneen vuoden ajan kiertänyt harmillisen paljon erilaisia huijauksia. On tärkeä muistaa, että Verohallinto ei koskaan pyydä luottokorttitietoja tai pankkitunnuksia asiakkaalta. Emme myöskään pyydä sähköpostilla tai tekstiviestillä henkilökohtaisia tietoja”, Tuunala kertoo.

Lähde Te.