Maanteillä siirrytään porrastetusti kesänopeuksiin tästä päivästä alkaen

Koko maassa on tarkoitus siirtyä kesäkauden nopeusrajoituksiin viimeistään huhtikuun loppuun mennessä.
Tiekohtaiset kesäkauden nopeusrajoitukset astuvat voimaan heti kun nopeusrajoituksesta kertovat liikennemerkit on vaihdettu.

Suomen teillä aletaan tänään siirtyä kesänopeuksiin.

Väyläviraston mukaan kesänopeuksiin siirtyminen on mahdollista tästä päivästä alkaen Uudenmaan, Kaakkois-Suomen, Varsinais-Suomen, Pirkanmaan, Keski-Suomen ja Etelä-Pohjanmaan ely-keskusten alueella.

Viikon kuluttua eli keskiviikkona 19. huhtikuuta kesänopeuksiin siirtyminen alkaa Pohjois-Savon, Pohjois-Pohjanmaan ja Lapin ely-keskusten alueiden maanteillä. Kukin ely-keskus päättää kesänopeuksiin siirtymisen tarkemman ajankohdan paikallisten sää- ja keliolosuhteiden mukaan.

Tiekohtaiset kesäkauden nopeusrajoitukset astuvat voimaan heti kun nopeusrajoituksesta kertovat liikennemerkit on vaihdettu. Koko maassa on tarkoitus siirtyä kesäkauden nopeusrajoituksiin viimeistään huhtikuun loppuun mennessä.

Nastarenkaita saa käyttää muun muassa henkilöautoissa marraskuusta maaliskuun loppuun. Muunakin aikana nastarenkaita saa käyttää, jos sää tai keli sitä edellyttää.

”Säätiedotusta ja ulos katsoessa voi todeta, että sää tai keli ei edellytä enää nastoja ainakaan täällä pääkaupunkiseudulla”, huomautti poliisitarkastaja Heikki Kallio Poliisihallituksesta tiistaina Twitterissä.

Lähde MT.