Rovaniemeltä pääsee pian suoralla lennolla Espanjaan – ”Tämä on kasvun tie”, sanoo Visit Rovaniemen toimitusjohtaja

Kuluneena talvena Lapin pääkaupunkiin on lennetty kaikkiaan kahdeksasta eri maasta. Suorat lennot Rovaniemelle mahdollistavat myös lappilaisille helpomman pääsyn maailmalle.

Rovaniemen lentokenttä, ulkomaisia koneita, ihmisiä nousemassa koneeseen.
Lentomatkailun kasvu korona-ajan jälkeen näkyi joulukuussa erityisesti Rovaniemen lentoasemalla, jossa tilastoitiin joulukuussa lähes 160 000 matkustajaa. Kuva: Mia Sivula / Yle
Karoliina Kotala 

Ensi talvena suorien lentoyhteyksien valikoima Rovaniemeltä maailmalle laajenee entisestään, kun lentoyhtiö Iberia aloittaa suorat reittilennot Espanjan Madridista Rovaniemelle. Kyseessä on ensimmäinen suora Lapin yhteys Espanjasta. Reittiä lennetään kaksi kertaa viikossa, joulukuun alusta helmikuun 2024 alkupuolelle. Lennon kesto on noin 4 tuntia.

Visit Rovaniemen toimitusjohtaja Sanna Kärkkäinen iloitsee tuoreimmasta Madridin-lisäyksestä.

– Tämä Espanjan kohde laajentaa hienosti tätä matkailun karttaa ja meillä on nyt varsin laaja ja kattava edustus näitä lentoreittejä.

Sanna Kärkkäinen Visit Rovaniemen toimitusjohtaja Rovaniemen Lordin aukiolla.
Reittien avaamista edeltää hyvin pitkäjänteinen työ, jossa tutkitaan markkinoiden mahdollisuuksia ja kilpailutilanteita. Pyrimme aina avaamaan reittejä, jotka jäisivät pitkäkestoisiksi, Sanna Kärkkäinen sanoo. Kuva: Antti Mikkola / Yle

Suorat lentoyhteydet kahdeksaan eri maahan

Suorat lennot Rovaniemelle mahdollistavat myös lappilaisille helpomman pääsyn Etelä-Euroopan kohteisiin. Kuluneena talvena Rovaniemelle on lennetty kaikkiaan kahdeksasta eri maasta, yhdeltätoista Euroopan kentältä.

Kohteita ovat Englannin Lontoo, Bristol ja Manchester, Ranskan Pariisi, Irlannin Dublin, Belgian Bryssel, Italian Milano, Alankomaiden Amsterdam, Saksan Düsseldorf sekä kaukaisimpana kohteena Turkin Istanbul. Kärkkäinen muistuttaa, että Istanbulista puolestaan on hyvät jatkoyhteydet ympäri maailmaa.

– Matkailijat eivät tietysti pelkästään jää Rovaniemelle, vaan osa jatkaa ympäri Lappia. Siten Rovaniemen lentokenttä toimii eräänlaisena ”gatewayna” muualle Lappiin, Kärkkäinen lisää.

Suorat lennot Rovaniemelle ovat tulleet jäädäkseen

Lapin matkailun suosio ei ole hiipumassa. Tänä talvena kausi on ollut ennätysvilkas. Tämä lupaa hyvää myös tulevien talvien lentoyhteyksien osalta. Kärkkäisen mukaan tähän mennessä avatut suorat lentoyhteydet Rovaniemelle ovat tulleet jäädäkseen, sillä niille on riittänyt hyvin kysyntää.

– Tulevan talven uusien suorien lentoyhteyksien osalta neuvotteluja käydään edelleen, tilanne elää koko ajan. Mielenkiintoista nähdä millaiseksi ensi talven reittikartta Rovaniemen osalta muodostuu. Tämä on ehdottomasti kasvun tie, Kärkkäinen summaa.Lähde:Yle