Levi valittiin vuoden hiihtokeskukseksi – kehitystyöstään kiitelty Ounasvaara vuoden lähikeskus

Palkittavat valitsi matkailun, median ja lajiliittojen edustajista koostuva raati, jonka apuna oli kuluttajille tehdyn kyselyn tulokset.

Kovaa vauhtia laskeva laskettelija aurinkoisessa laskettelurinteessä.
Levillä kiitosta saivat ainutlaatuiset suorituspaikat eri laskulajien harrastajille, aktiiveille ja myös ammattilaisille. Kuva: Suomen Hiihtokeskusyhdistys ry       Karoliina Kotala

Kittilän Levi on valittu vuoden hiihtokeskukseksi Himoksella torstaina järjestetyssä Suomen Hiihtokeskusyhdistys ry:n vuosikokouksessa.

Levi sai kiitosta etenkin tavastaan kuunnella laskettelijoita sekä kyvystä vastata heidän toiveisiinsa. Levin suorituspaikat eri laskulajien harrastajille, aktiiveille ja myös ammattilaisille on raadin mukaan huomioitu myös kansainvälisesti. Lisäksi Levillä on tehty erittäin suuria investointeja.

Vuoden lähikeskukseksi puolestaan valittiin Rovaniemen Ounasvaara. Raadin mukaan keskus tarjoaa eri lajien harrastajille hienot suorituspaikat aivan kaupungin kyljessä. Erityiskiitosta saa Ounasvaaran henkilökunta.

– Vaikka keskuksessa ei ole tehty näkyviä investointeja, on Ounasvaaran henkilökunta systemaattisesti kehittänyt keskuksen toimintaa vuosi vuodelta, raati perustelee tiedotteessa.

Kaksi oranssiin takkiin pukeutunutta laskettelijaa seisoo sukset jalassa talvisessa laskettelurinteessä ja antaa nyrkkitervehdyksen.
Ounasvaaralla erityiskiitosta sai henkilökunta, joka on raadin mukaan tehnyt työtä keskuksen kehittämiseksi jo pitkään. Kuva: Suomen Hiihtokeskusyhdistys ry

Vuoden hiihtokoulu -maininnan sai Hyvinkäällä sijaitseva Sveitsin hiihtokoulu. Historian ensimmäinen Vuoden patrol -keskus on puolestaan Tahko Mountain.

Valintojen taustalla ammattilaisten raati sekä 4000 laskettelijaa

Palkittavat valitsi matkailun, median ja lajiliittojen edustajista koostuva raati, jota johtaa Visit Finlandin johtaja Kristiina Hietasaari. Raadin lisäksi valintoihin vaikutti kuluttajille tehdyn kyselyn tulokset, joissa mielipiteensä kertoi yli 4 000 laskettelijaa.

– Raati korosti valinnoissaan asiakkaiden kuuntelemista ja sen myötä suorituspaikkojen sekä palvelun kehitystä. Kaikki nyt palkitut ovat tehneet pyyteettömästi työtä laskettelijoiden ja lautailijoiden toiveiden täyttämiseksi. Tämä esimerkillinen asenne edistää paitsi omaa liiketoimintaa, niin koko toimialaa, Hietasaari summaa tiedotteessa Lähde:Yle